Gemeentearchief scoort goed

Algemeen

Het gemeentearchief is tweede geworden bij de landelijke Kwaliteitsmonitor Dienstverlening Archieven. Topscoorder is het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, dat van zijn respondenten een 8,5 krijgt. Het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland volgt met een 8,3. Het Brabants Historisch Informatiecentrum, de Groninger Archieven, het Gemeentearchief Zaanstad en het Streekarchief Langstraat, Heusden en Altena delen de derde plaats met een 8,2. Het gemiddelde rapportcijfer voor alle archiefinstellingen is een 7,9.

Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland scoort vooral goed op de hulpvaardigheid, vriendelijkheid en deskundigheid van het personeel bij bezoek aan het archief. Hiervoor kreeg het Gemeentearchief gemiddeld een 8,6 (2015: 8,4), het gemiddelde van alle archiefdiensten was een 7,8 (2015: 7,7).

De gemiddelde waardering voor de digitale dienstverlening van het Gemeentearchief is gelijk aan 2015: een 7,6 (gemiddelde alle archiefdiensten: een 7,5). Op dit gebied is nog wel wat winst te behalen. Hier scoort het Gemeentearchief op een aantal punten iets minder dan gemiddeld.

In de tweede helft van 2017 heeft de brancheorganisatie BRAIN een kwaliteitsmonitor laten uitvoeren naar de dienstverlening van 34 archiefinstellingen, waaronder het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland. Het onderzoek vond plaats onder degenen die een bezoek brachten aan de studiezaal en die langs de digitale weg het gemeentearchief benaderden. Bijna 3.600 bezoekers van archiefinstellingen (zowel fysieke als website bezoekers) hebben de vragenlijst ingevuld. De enquête ging over diverse aspecten van het bezoek aan het archief, de contacten daarmee en over de website.

Meer nieuws