Vergeefse zoekactie bij Neeltje Jans
Vergeefse zoekactie bij Neeltje Jans

Vergeefse zoekactie bij Neeltje Jans

Algemeen

Rondom Neeltje Jans is zondagavond en vannacht urenlang tevergeefs gezocht naar een persoon die mogelijk te water is geraakt. De zoekactie werd rond 21.45 uur opgestart. Aan het noordkant van de Oosterscheldekering was bij strand De Punt in Burgh-Haamstede een voertuig aangetroffen. Omdat de persoon mogelijk al sinds 18.00 uur vermist werd, zette de Kustwacht groots in.De KNRM zocht aan zowel de buiten- als de binnenzijde van de Oosterscheldekering. De KNRM zette de reddingboten Baron van Lynden uit Ouddorp, Fred en Koopmansdank van het station Neeltje Jans en de Uly uit Westkapelle in. De reddingboten zochten een gebied af tussen de sluis bij Neeltje Jans, de haven van Burghsluis en het strand bij Westenschouwen.

Op de wal zochten ook KNRM-kusthulpverleningsvoertuigen uit Ouddorp en Westkapelle mee. Hierbij werd gebruik gemaakt van zoeklichten en een warmtebeeldcamera. Onder meer verschillende dijken, het strand en de Oosterscheldekering zelf werden afgezocht. Vanuit de lucht zocht kustwachthelikoper Rescue 12 mee.

De politie was met verschillende eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam ter plaatse. Deze heeft het strand en het duingebied bij Westenschouwen afgezocht met zijn diensthond. Rond 00.30 uur werd de zoekactie door de Kustwacht beëindigd. De persoon was toen nog niet aangetroffen. Of en wanneer er verder gezocht gaat worden is niet bekend.

(Bron Roland de Jong)

Meer nieuws