Bruse Boys heeft niet zoveel aan gelijkspel

Het is Bruse Boys niet gelukt dichterbij Nieuwenhoorn te komen. In een rechtstreeks duel werd het zaterdag nabij Hellevoetsluis 2-2.

De ploeg van trainer Marco Groeneveld stond er tijdens de rust goed op met een 1-2-voorsprong, maar zag de gelijkmaker na rust vallen. Na de pauze kon het overigens alle kanten op. ,,De eerste helft zat er meer in", aldus Groeneveld. Het punt tegen Nieuwenhoorn bracht Bruse Boys wel een klein beetje dichterbij DVC en SHO, maar laatste staat de ploeg nog altijd. Net als Bruse Boys speelde ZSC’62 met 2-2 gelijk en deed dat thuis tegen De Jonge Spartaan en na een 0-2-achterstand. Net als de Bruenaren staan de Scharendijkenaren laatste in hun klasse, maar is de situatie evenmin, vergelijkend met ‘Bru’, uitzichtloos. De tegengoals vielen na miscommunicatie bij een vrije trap en onnodig balverlies bij een aanval van De Jonge Spartaan. Vervolgens scoorde Mark Provoost 1-2 uit een vrije trap van zo'n 25 meter en bracht Nicky van der Velden de stand op 2-2 na een vloeiende aanval. In de laatste twintig minuten zag De Jonge Spartaan twee spelers vertrekken waarvan de tweede vijf minuten voor tijd. ,,Al met al ben ik tevreden, maar hadden er zelfs drie punten in gezeten", vatte ZSC'62-trainer John Tahapary samen. In dezelfde derde klasse B begon Duiveland de hervatting na de winterstop met een 0-1-nederlaag op het Oostersportpark tegen De Fendert. De wedstrijd was het aanzien, mede door het verschrikkelijk slechte hoofdveld van Duiveland, niet waard. Over negentig minuten creëerde de thuisploeg drie goede kansen en De Fendert geen enkele. Het enige doelpunt van de middag kwam tot stand na een terugspeelbal op Duiveland-doelman Simon de Bruine die genadeloos door De Fendert werd afgestraft. Doelman en het hobbelige veld waren daar debet aan. ,,Helaas maken wij weer zo'n fout", zag de nog steeds geblesseerde Ronald Zwager vanaf de zijlijn. ,,en schiet de tegenstander gewoon vakkundig alles weg. Is uiteindelijk ook gogme en kwaliteit." (foto Dirk van Wolferen)

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Nieuwenhoorn-Bruse Boys 2-2 (1-1 Perry Potappel, 1-2 Sander van ’t Hof (rechts op de foto)

Tweede klasse E: MZC’11-Prinsenland 3-0 (1-0 Masoud Osmanie, 2-0 Sven Heijboer, 3-0 Sander Backx)

Derde klasse B: Duiveland-De Fendert 0-1 ZSC’62-De Jonge Spartaan 2-2 (1-2 Mark Provoost, 2-2 Nicky van der Velden)

Vierde klasse A: Patrijzen-FC De Westhoek 2-2 (0-1 Wilco Jochem, 2-2 Gijs van Duivenbode) Luctor/Heinkenszand-WIK’57 2-0 Nieuwland-SKNWK 1-1 (0-1 Machiel Schot)