Delta Sport/EMM ook overeind tegen Haagse hardheid (update)

In aanloop naar de voor de titel naar alle waarschijnlijkheid nu al beslissende twee weken hebben de handballers van Delta Sport/EMM geen steken laten vallen tegen SOS Kwieksport (24-27).

Het was net als vorige week een wedstrijd die pas laat zijn beslag kreeg. Kreeg de Zeeuwse handbalcombinatie een week geleden in Vlissingen HVOS in de laatste tien minuten echt door de knieën, zaterdagavond kwam de ploeg in Den Haag tijdens een harde, spannende wedstrijd pas zes minuten voor het einde voor de eerste keer op voorsprong. Delta Sport/EMM wist dat te maken kreeg met Haagse hardheid. ,,Maar daar kunnen we op zich wel tegen", vertelde coach Leon Luijsterburg. ,,In het verleden zijn er wat akkefietjes geweest." Dit was ook het geval aan het einde van de eerste wedstrijd in Laco sportcentrum. 'Dat laat je je niet weer gebeuren', had Luijsterburg zijn selectie op het hart gedrukt. ,,Dat hebben ze heel goed gedaan en ze hebben heel gedisciplineerd gespeeld. We hebben de scheidsrechters hun gang laten gaan en goed gefocussed op ons eigen spel. Dat moest ook wel wat het was geen beste wedstrijd van ons. We hebben gewonnen doordat we heel hard zijn blijven knokken." Voor rust liep Delta Sport/EMM steeds achter de feiten aan. Via 2-3 werd het 5-5, 10-8, 14-11 en 14-13 bij rust. Na de pauze werd het 15-14 en ging het naar 20-21. De voorsprong gaf Delta Sport/EMM vervolgens niet meer weg in een wedstrijd waarin Elias Speelman en Mick Vleeshouwer keepten. ,,Elias hield ons een paar keer goed in de race." Daags (zondag) na het straffe treffen in Den Haag had de selectie een 'teamuitje' naar de wedstrijd Helius-Leidsche Rijn, twee titelconcurrenten. In Hellevoetsluis werd er na zestig minuten geëindigd met een 'ruststand': 13-14 voor Leidsche Rijn. Luijsterburg: ,,Het was niet hoogstaand maar volgens mij was Helius niet helemaal compleet. Leidsche Rijn speelde het heel slim en geheid uit. Wij vonden de uitslag verbazend". Hoe dan ook, Delta Sport/EMM is nog steeds koploper in de hoofdklasse C en heeft een verliespunt meer dan Leidsche Rijn, de tegenstander over twee weken. Helius komt volgende week naar Zierikzee.