Volleybalmannen en -vrouwen Forza verliezen eerste duel 2018

De volleybalmannen en -vrouwen van Forza hebben de eerste competitiewedstrijd van 2018 verloren. De mannen met 3-1 (23-25 25-18 25-14 25-17) van Roosendaal, de vrouwen met 4-0 (25-15 25-15 25-19 27-25) van Volley2B.

Laatstgenoemde is de nummer drie in de promotieklasse A en doet nog volop mee voor het kampioenschap. Forza-coach Mark van der Paal: ,,Het is een hele goede tegenstander die veel variatie in haar aanval heeft. Echter, ons sterkste punt, de verdediging en blokkering, kwam er vandaag niet uit". Tegen Volley2B begon Forza vanwege enkele omstandigheden (waaronder de afwezigheid van middenspeler Britt van Liere) met een andere opstelling dan normaal. ,,Voor ons begon de wedstrijd eigenlijk pas na twee sets", sprak Van der Paal, die Lotte Bouwman van Forza 2 wederom verdienstelijk zag acteren. ,,Langzaam maar zeker kwamen wij in ons eigen ritme en boden we tegenstand." Een voorsprong in de derde set kon echter niet worden omgezet in winst. Door een mindere servicepass in de eindfase van het vierde bedrijf ging Volley2B er ook met die set vandoor.