Nieuwjaarsduik Westenschouwen
Nieuwjaarsduik Westenschouwen

Nieuwjaarsduik Westenschouwen

Algemeen

Op het strand bij Westenschouwen wordt maandag 1 januari de 22e editie van de Nieuwjaarsduik georganiseerd.

Het trekt jaarlijks vele honderden mensen. Zoals gebruikelijk zal een bekende Westenschouwenaar de duikers ‘wegschieten’, dit jaar is dit Johan van de Maas. Ook de reddingsbrigade Westenschouwen zal aanwezig zijn. Tegelijk zal de dweilband 'Liever ier as tuus' het geheel muzikaal omlijsten op de eerste dag van 2018.

Mensen vanuit heel Zeeland en ver daarbuiten (België, Duitsland), willen het jaar op een traditionele wijze starten, en trotseren de kou tijdens dit ‘meest gek en korte feestje’. Vorig jaar hadden vele duikers zich verzameld om gezamenlijk door een cordon van vele honderden toeschouwers te rennen naar de zee. Traditiegetrouw ontvangen de deelnemers na afloop een aandenken. Tijdens de duik ontvangt iedere duiker in ieder geval een warme Unoxmuts om het hoofd warm te houden.

Ook dit jaar krijgt elke deelnemer als aandenken weer de foto – een collectorsitem die je aan de muur moet hebben om va je heldendaad te kunnen genieten.

www.nieuwjaarsduikwestenschouwen.nl. Ook via Facebook is het evenement te benaderen: Nieuwjaarsduik Westenschouwen. De duik begint klokslag 15.00 uur. (foto Petra Noordijke)

Meer nieuws