Logo wereldregio.nl

Politici verzorgen lezingen bij Christmas Carols

‘Ster van Gods dromen’ is het motto van de nieuwe Ceremony of Christmas Carols.

Dit naar aanleiding van een Zweeds kerstlied dat vertaald werd door de nieuwe predikant van de Thomaskerk, Freek Schipper. De Ceremony wordt gehouden op vrijdag 22 december om 20.00 uur in de Nieuwe Kerk van Zierikzee . De lezingen zullen allemaal in het teken van het licht staan. Licht in de duisternis van de donkere wereld. Elk jaar verricht een andere groep uit de maatschappij de korte lezingen. Dit keer zullen het leden van de gemeenteraad zijn die afkomstig zijn uit politieke partijen. Ook burgemeester Rabelink zal een lezing verzorgen.

De Christmas Carols die rondom deze lezingen uitgevoerd worden zullen een feest van herkenning opleveren. Zo zingt het vocaal Ensemble Waisisi het altijd indrukwekkende ‘O holy Child’ en een Carol ‘A silent night’ waarin het oorspronkelijke ‘Silent night’ eigenlijk verstopt zit. Het Thomaskoor vertolkt met gastzangers een aantal sprankelende liederen zoals ‘He is born the divine Child’ (met medewerking van zangers Martine van de Kar) en de ‘Star Carol’ samen met een instrumentale groep. Zangers Martine van de Kar komt met enkele muzikale verrassingen zoals het Noi de la Mare (in een bewerking van John Rutter) en ‘Candlelight Carol’ met medewerking van Waisisi. Elivia Jumelet zingt “Een klein kind” Als vanouds verleent het Prins Mauritskoor van de CSG Prins Maurits uit Middelharnis zijn medewerking. Onder leiding van dirigent Marco van ’t Hoff verzorgt een solist van het koor de openingssolo Once in Royal David City. Verder soleren de muzikale jongeren in de Bethlehem Carol en het verstilde Noël Nouvelet.

Er is zeer veel afwisseling door de medewerking van een strijkkwartet en het Zeeuws Kopercollectief onder leiding van Lindy Karreman. Liturg is ds. Freek Schipper. Organist is Rinus Verhage die de samenzang begeleidt. Het geheel staat zoals altijd onder leiding van Mar van der Veer. Kaarten à tien euro zijn via www. Toegangskaartjes.nu of bij v.d. Krieke, Mol 11, Zierikzee.