Opname het beste na vernielingen Zierikzee

Algemeen

Het Openbaar Ministerie zag de opname van een 31-jarige man in een inrichting als maatregel voor stelselmatige daders nog als enige optie.

Die wens had de verdachte , die een zwervend bestaan leidt, ook geuit. De man moest zich verantwoorden voor het ingooien van een ruit bij de Rabobank en het inslaan van een raam in een politieauto, gepleegd op 20 juni van dit jaar in Zierikzee . Hij werd aan de hand van camerabeelden van de Rabobank herkend.

Begin juni werd hij in Sittard aangehouden na het stelen van een fles wijn bij Albert Heijn. Van 4 juni tot 21 juni zat hij hiervoor in de gevangenis. Toen hij net vrij was ging hij opnieuw in de fout bij de vernielingen in Zierikzee. De man was vanuit de gevangenis Torentijd naar de rechtbank gebracht. Hij had zich echter niet op zijn gemak gevoeld in de kleine cel van de rechtbank en besloot vlak voor het begin van de strafzaak afstand te doen van het recht om te komen. Zijn advocaat Martijn van der Want was gemachtigd om het woord te voeren, maar hij kon niet veel anders doen dan de rechtbank te vragen om de 94 dagen van het voorarrest in mindering te brengen op de twee jaar durende ISD-maatregel. Daarover beslist de rechtbank op 22 december, maar als het aan de advocaat ligt mag de rechtbank die beslissing eerder nemen.

Meer nieuws