Repeterend en frustrerend verhaal Bruse Boys

Het wordt een repeterend en frustrerend verhaal voor Bruse Boys in de eerste klasse B.

Voor de vierde keer kon de formatie van trainer Marco Groeneveld mee tegen een opponent uit de topvier, Deltasport deze keer, en voor vierde maal legde ze het pas in de slotfase af. De stand op de ranglijst wordt er door de (teleurstellende) resultaten niet beter op. Zo zag Bruse Boys bijvoorbeeld SHO, zaterdag 16 december op sportpark Volharding de laatste tegenstander voor de winterstop, winnen en is het gat met de nummers twaalf en dertien, respectievelijk Nieuwenhoorn en DVC, nu vier punten. Bovendien hebben deze twee ploegen een wedstrijd minder gespeeld dan rode lantaarndrager Bruse Boys. De eerste helft verliep voor de Schouwse eersteklasser niet bepaald gelukkig wat betreft de tegentreffers. Tot twee keer toe counterde Deltasport naar een doelpunt maar zat er tweemaal een flink luchtje buitenspel aan. Over het voetballende deel van zijn eigen ploeg had Groeneveld geen reden tot klagen. ,,In de eerste helft waren we de betere ploeg. Het was verzorgd, goed een aanvallend.” Een voorbeeld hiervan was de aansluitingstreffer van Dennis Hoep (op de foto links), een minuut na de 2-0. Groeneveld: ,,Een fantastische aanval door de as”. Verder creëerde Bruse Boys voor de pauze behoorlijk wat kansen en had ze tot twee keer toe mogelijk een strafschop kunnen krijgen. Yarick Dorst, wederom de uitblinker aan Bruse Boys-zijde kreeg twee kansen en Michel Maaskant was gevaarlijk met een kopbal. ,,Het was wachten op de 2-2”, aldus Groeneveld. ,,Na rust kabbelde het heen en weer tot de 83e minuut toen Koen van den Berge knullig de bal verloor waaruit de 3-1 kwam. Toen was de geest uit de fles. Tegen topploegen komen we een tandje tekort. Als wij iets verkeerd doen, straft de tegenstander het, andersom niet.” (foto Dirk van Wolferen)