ZSC'62 zakt na onnodige nederlaag naar laatste plaats (update)

,,Dit was een wedstrijd die we niet hoefden te verliezen." Dit was het oordeel van ZSC'62-trainer John Tahapary na de 4-2-nederlaag bij DHV.

De trainer uit Goes doet zijn verhaal. ,,We komen met 0-1 voor door een goal van Justin Vaane, maar nog geen twee minuten later was het 1-1 door niet attent verdedigen. Door een fout bij het uitverdedigen werd het tien minuten later 2-1. In de tweede helft zijn we met drie spitsen gaan spelen en hadden we de wedstrijd na een kwartier in handen." Dit resulteerde in de gelijkmaker van Michiel Schipper (op de foto achter de bal). ,,Na een halfuur", vervolgt Tahapary, ,,verloren we de grip op de wedstrijd en werd een schot van richting veranderd waardoor het 3-2 werd. In het laatste kwartier kregen we nog twee kleine kansen, maar viel de goal aan de andere kant. Zonde, dit had niet nodig geweest." De onnodige nederlaag ten spijt, ZSC'62 zakte naar de laatste plaats omdat Noad'67 wel voor de tweede week op rij won. In dezelfde derde klasse B slaagde ook Duiveland er niet koploper Krabbendijke als eerste pootje te lichten. De Oosterlandse elf hadden op het Oostersportpark wel kans, maar verloren volgens de geblesseerde Ronald Zwager uiteindelijk verdiend. ,,Opvallend vind ik wel dat dit zeker niet de beste ploeg is die ik heb gezien." Een afdeling lager verloor SKNWK maar nipt van Jong Ambon. In Middelburg bleek achteraf een foutje cruciaal voor het eindresultaat. ,,Wij hebben ook wel kansjes gehad", vond scheidend SKNWK-coach Perry Snoep. ,,Een gelijkspel hadden we wel verdiend." Poulegenoot WIK'57 kwam bij Patrijzen goed weg omdat de ploeg uit 's-Heerenhoek in blessuretijd een strafschop miste. Het zat WIK'57 dus een keer mee. Zo maakte wisselspeler Bart Boot de 2-2. MZC'11 proefde eindelijk weer eens het genoegen van een overwinning, als moet gezegd worden dat de Zierikzeese ploeg de afgelopen weken meer dan eens punten onfortuinlijk zag wegglippen. Niettemin werd er zaterdag op sportpark Den Hogen Blok gewonnen sinds 21 oktober (thuis tegen Den Bommel: 2-0). Arnemuiden werd het 'slachtoffer', al ging dat niet vanzelf. MZC'11 speelde een lastige eerste helft. ,,Arnemuiden was de betere partij", vond MZC'11-doelman Jacco van der Schee. ,,en kreeg een aantal mogelijkheden op om voorsprong te komen. Wat omzettingen in het elftal tijdens de rust kwamen de ploeg ten goede. ,,Hierdoor kregen we meer grip op de wedstrijd." De 1-0 kwam tot stand omdat de Arnemuiden-goalie een terugspeelbal tegen Masoud Osmanie aanschoot, de 2-0 via Sander Backx na een mooie aanval. Vijf minuten voor het einde werd het weer spannend (2-1), maar direct door een goed uitgevoerde counter werd het verschil via Coen Dalebout weer op twee gebracht.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Deltasport-Bruse Boys 4-1 (2-1 Dennis Hoep)

Tweede klasse E: MZC'11-Arnemuiden 3-1 (1-0 Masoud Osmanie, 2-1 Sander Backx, 3-1 Coen Dalebout)

Derde klasse B: Duiveland-Krabbendijke 0-3 DHV-ZSC'62 4-2 (0-1 Justin Vaane, 2-2 Michel Schipper)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Colijnsplaatse Boys 2-5 (1-3 Wilco Jochem, 2-5 Jelle Boogerd (strafschop) Patrijzen-WIK'57 2-2 (1-1 Jeffrey Herfst, 2-2 Bart Boot) Jong Ambon-SKNWK 1-0