Bruse Boys werkt, zwoegt en stoempt, maar heeft (weer) niets

,,Als je ziet hoe dichtbij we zijn, dat doet echt zeer.” Aldus Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld na de nipte 1-2-nederlaag tegen Heinenoord.

,,We hebben weer hard gewerkt en er echt een wedstrijd van gemaakt tegen een topploeg uit deze klasse.” Alweer, want tegen SC Feyenoord en Brielle, net als Heinenoord elftallen uit de topvier van de eerste klasse B, is Bruse Boys, sinds vorige week weer de rode lantaarndrager, verre van weggespeeld. ,,Het gaat om momenten. Momenten. Maar dat heeft ook met kwaliteit te maken. Op de eerste vijf minuten na hebben we tot de 0-1 de wedstrijd gedicteerd”, zag Groeneveld. ,,We kregen vier honderd procent kansen waarvan twee op de lat. Van de vier maken we er nul en Heinenoord maakte er twee uit drie. Dat maakt echt het verschil. En als je niet scoort, word je wat onzekerder.” Na de 1-2 van Sander van ’t Hof (op de foto rechts) kreeg Bruse Boys zaterdag op sportpark Volharding nog een goede kopkans via Michel Maaskant. Een zeer goede Heinenoord-defensie gaf voor het overige niets meer weg, speelde de wedstrijd volwassen uit en liet Bruse Boys met een zuur gevoel achter. Groeneveld was niet de enige die zaterdag teleurgesteld naar huis ging. WIK'57 dacht op sportpark De Vospit mooi weg te komen met een gelijkspel tegen FC De Westhoek dat vorige week het hoger dan de Kerkwerfse formatie staande SKNWK eenvoudig versloeg. Echter, vlak voor tijd kreeg de formatie van trainer Steven Seedo een strafschop die Delano Westerink benutte. Wesdorp: ,,Vandaag was er maar een ploeg die aanspraak had op de overwinning". Zijn collega Seedo was een andere mening toegedaan. ,,Het was een moeizame maar uiteindelijk terechte overwinning. WIK'57 wilde niet of kon nieten wij waren te slap en te soft, langzaam en te traag met alles." Niettemin kwam FC De Westhoek via een heerlijk afstandsschot van Lennart Padmos op 0-1. ,,Daarna werd er een zuivere goal van ons afgekeurd", constateerde Seedo. De thuisploeg kwam vervolgens gelijk uit een corner waarna FC De Westhoek in de ultieme eindfase het pleit alsnog in haar voordeel beslechtte. Bij poulegenoot SKNWK vielen geen goals in de slechte wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys, maar wel twee rode kaarten: tien minuten voor het einde moest Stefan Vermeer met tweemaal geel het veld af en vijf minuten later was René Verschoor hetzelfde lot beschoren. MZC'11 speelde voor de tweede achtereenvolgende week gelijk met 2-2. Verspeelde het een week geleden een 2-1-voorsprong tegen Serooskerke, zaterdag tegen DBGC uit Oude-Tonge trok de ploeg een 2-0-achterstand gelijk. De twee tegengoals vielen uit onnodig balverlies, voetballend was MZC'11 beter. In de tweede helft kreeg DBGC een hele grote kans op 3-0 maar hield doelman Jacco van der Schee keurig stand. Na de verdiende 2-2 hadden beide teams in de slotfase nog kans op de zege.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: Bruse Boys-Heinenoord 1-2 (1-2 Sander van 't Hof)

Tweede klasse E: DBGC-MZC'11 2-2 (1-2 Masoud Osmanie, 2-2 Martijn van Grunsven)

Derde klasse B: ZSC'62-Duiveland 4-1 (1-0 Robin Provoost, 2-0 Jos Erades, 2-1 Chris Koremans, 3-1 Lennart Wesdorp (strafschop), 4-1 Mike de Voogd)

Vierde klasse A: SKNWK-Colijnsplaase Boys 0-0 WIK'57-FC De Westhoek 1-2 (0-1 Lennart Padmos, 1-1 Frank den Boer, 1-2 Delano Westerink)