Tafelronde viert 65-jarig bestaan
Tafelronde viert 65-jarig bestaan

Tafelronde viert 65-jarig bestaan

Algemeen

Schouwen-Duivelands’ oudste serviceclub de Nederlandse Tafelronde bestaat 65 jaar en dat wordt zaterdag 2 december gevierd in de Nieuwe Kerk van Zierikzee.

De club is voor mannen tot veertig jaar en is opgericht op 26 april 1952. Iedere afdeling krijgt een eigen nummer en dat is voor Schouwen-Duiveland nummer 39. Net als andere serviceclubs zet de Tafelronde zich in voor goede doelen. Het feest in december wordt aangegrepen om de vakantiewoningen van Thuredriht in Renesse te sponsoren. Dat is overigens van origine een project van weer een andere serviceclub, de Lions in Dordrecht.

Tafelaars komen iedere veertien dagen bij elkaar. Voor de gezelligheid, maar ook om elkaar bij te staan in persoonlijke groei. Landelijk moeten Tafelaars op hun 40e jaar het veld ruimen. Maar op Schouwen-Duiveland is daar eertijds een verlenging met een jaar aan vastgeplakt. Dat gebeurde toen de club qua ledental op een dieptepunt zat. In die periode slaagde de club er bij wijze van grap ook in om een varken (Juultje) te laten inschrijven door het hoofdbestuur.

Tijdens het feest in de Nieuwe Kerk zijn er optredens van de coverband Mag het wat zachter en DJ Santos Suarez. Er zijn nog kaarten te koop voor het feest via ntr39.nl

Meer nieuws