FC De Westhoek heeft geen kind aan SKNWK

De vele goals tijdens de derby FC De Westhoek-SKNWK konden niet verbloemen dat de wedstrijd een weinig verheffende derby was. Met de thuisploeg als meer dan verdiende winnaar.

FC de Westhoek, dat over drie à vier jaar haar thuiswedstrijden op de rand van Renesse speelt, kwam eigenlijk geen moment in gevaar tegen SKNWK, dat standvastig aan sportpark Het Springer blijft. Het verschil werd voor rust gemaakt omdat de bespeler van sportpark Van Zuijen haar kansen wel benutte en de Nieuwerkerkers niet, als waren ze er met een poging op de lat dichtbij. SKNWK-trainer Perry Snoep zag dat zijn elftal tactisch niet goed de taken uitvoerde. ,,We hadden ervoor gekozen om compact te spelen, wat in te zakken en het in de counter te proberen met ‘lopende’ mensen. Maar in het begin lieten we ze veel te makkelijk voetballen. Je moet weten wanneer wel druk moet zetten en wanneer niet. Daarin hebben wij fouten gemaakt.” FC De Westhoek probeerde na de rust de marge van 2-0 te vergroten, maar kwam (nog) niet tot meer doelpunten. Tegenstander SKNWK kwam slechts sporadisch over de middenlijn. Toch kreeg dat elftal een ideale mogelijkheid om tot 2-1 te komen. Na het nemen van een corner werd een SKNWK-speler onreglementair weggezet in het strafschopgebied van FC De Westhoek. De leidsman zag er een (terechte) strafschop in waarna Julian van Nieuwenhuize, dit seizoen met zes goals tot zaterdag 25 november behoorlijk trefzeker voor SKNWK, mocht proberen er weer een wedstrijd van te maken. De elfmetertrap van Van Nieuwenhuize raakte de paal en een rebound van een ploeggenoot keerde FC De Westhoek-doelman Bas Kooman. Seedo: ,,Ook dat is druk. De druk om dichterbij te komen. Zulke ballen moeten er gewoon in”. Na de gemiste penalty deed FC De Westhoek waar het voor de strafschop al op uit was en een logisch gevolg van de speelwijze: scoren. In tien minuten voltooide Delano Westerink een hattrick: respectievelijk in 60e, 64e en 70e minuut. Snoep: ,,Na de 3-0 was het gebeurd. We hebben terecht verloren. We hadden niets in te brengen”. Seedo: ,,Het was geen moeilijke middag en wij houden weer aansluiting”. Hiermee doelde de coach op de huidige plaats in de middenmoot waarbij zijn team slechts twee punten minder heeft dan nummer drie, De Noormannen. Met de derby met rode lantaarndrager WIK’57 in zicht, volgende week zaterdag moet FC De Westhoek in staat worden gedacht haar positie in de vierde klasse A te consolideren. SKNWK staat na zaterdag tiende met tien punten. Een kleurloos seizoen, dat heeft SKNWK in (vooruit)zicht.