Eerste goal Quist in ruim half jaar (niet genoeg voor winst)

De eerste goal van Ingmar Quist in ruim een halfjaar heeft niet mogen bijdragen in een overwinning van zijn ploeg MZC'11 op Serooskerke.

Na de treffer van Quist, de gelijkmaker, zette ploeggenoot Masoud Osmanie de thuisploeg op 2-1 en leek tweedeklasser MZC'11 zaterdag een overwinning te gaan boeken op de Walcherse ploeg. Maar wat dit seizoen al een paar keer eerder gebeurde, geschiedde nu weer: een of meerdere punten verspelen in de slotfase. Een terechte strafschop voor Serooskerke in de laatste minuut deed de Zierikzeese zege verdampen terwijl MZC'11 mogelijkheden genoeg kreeg om te winnen. Eersteklasser Bruse Boys ziet zich na de negende speelronde weer terug op de laatste plaats. In Zwijndrecht opende Yarick Dorst (foto) - wie anders zou je bijna zeggen - de score voor Bruse Boys tegen Zwijndrecht. Net als vorige week tegen Brielle ging VVGZ er na negentig minuten met een 3-1-zege vandoor. Het zat - hoe zeg je dat ook alweer? - Bruse Boys bepaald niet mee. Waar een gelijkspel een juiste afspiegeling was geweest, 'hielp' de scheidsrechter VVGZ min of meer aan een overwinning. Hij vergat twee spelers van VVGZ, wat zelfs door hun trainer werd gezegd, met een tweede gele kaart van het veld te sturen, hij floot niet voor hands van een VVGZ-speler waarna het spel doorging, de bal in de 'zestien' belandde en VVGZ vervolgens een strafschop kreeg en benutte, en de leidsman gaf geel aan Perry Potappel en Yarick Dorst voor een schwalbe wat niet geval was. ,,Ik verschuil me niet vaak achter beslissingen van de scheidsrechter, maar dit was schrijnend", aldus Marco Groeneveld. De Bruse Boys-trainer moest ook constateren dat de kansen wederom niet werden benut. Na de 0-1 van Dorst (uit een fantastische vrije trap) kregen Dennis Hoep en Olaf Willemse (twee keer) een enorme kans. ,,Het was onrustig en we staan weer met lege handen. Het heeft ook met kwaliteit te maken", zei Groeneveld. (foto Dirk van Wolferen) ZSC'62 had zich in de derde klasse tegen Tholense Boys (3-0) vooral in de eerste helft moeten belonen, maar tot drie keer toe wist Robin Provoost een één-tegen-één situatie met de doelman niet af te ronden. Na een noodgedwongen wissel van Lennart Wesdorp was de organisatie even weg en liep Tholense Boys uit van 1-0 naar 3-0. ZSC'62-trainer John Tahapary: ,,Een verdiende overwinning maar geflatteerd". Een afdeling lager kende WIK'57 twee pijnlijke momenten. De 1-1 van Colijnsplaatse Boys viel een minuut voor rust en de winnende een minuut voor het einde uit een corner. ,,Dit Colijn was zwak, maar we zijn zelf ook niet goed genoeg geweest dan", aldus WIK'57-coach Jos Wesdorp.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: VVGZ-Bruse Boys 3-1 (0-1 Yarick Dorst)

Tweede klasse E: MZC'11-Serooskerke 2-2 (1-1 Ingmar Quist, 2-1 Masoud Osmanie) Derde klasse B: Duiveland-De Jonge Spartaan 2-5 (1-4 Robbert de Bruine, 2-5 Matthijs van Vaardegem) Tholense Boys-ZSC'62 3-0

Vierde klasse A: FC De Westhoek-SKNWK 5-2 (1-0 Lennart Padmos, 2-0 Jelle Boogerd, 3-0, 4-0 en 5-0 Delano Westerink, 5-1 en 5-2 Julian van Nieuwenhuize) Colijnsplaatse Boys-WIK'57 3-2 (0-1 Erwin Theunisse, 2-2 Bart Boot)