Nog drie vakantieparken aan voet Brouwersdam

Algemeen

Na Brouwerseiland in de Grevelingen kunnen er aan de voet van de Brouwersdam (omgeving Rampweg) nog drie vakantieparken gebouwd gaan worden.

Dat vinden burgemeester en wethouders. Het is volgens wethouder Wout van den Berg de allerlaatste plek in de Westhoek.

Het gaat om drie ondernemers, waarvan er twee uit de Kop van Schouwen moeten verdwijnen omdat recreatie daar minder plek krijgt. Van den Berg zoekt een alternatief bij de Rampweg bij Scharendijke. Van keiharde beloftes is volgens hem geen sprake. Wel van een ‘morele plicht’ want er wordt al lang gesproken met de ondernemers.

Aan de Rampweg is eerder de nodige commotie ontstaan toen de familie Ruijtenberg daar de Zeeuwse Kust mocht gaan bouwen. De familie moest hun bedrijf de Prinsenhoeve opgeven omdat het in een kwetsbaar gebied lag. De compensatie aan de Rampweg deed een kunstenaar aan die omgeving besluiten zijn biezen te pakken.

Van den Berg wil nu aan de slag met de bedrijven. Het idee is dat zeventig procent van het gebied natuurontwikkeling moet hebben en de resterende dertig procent recreatie. Hij zegt geen informatie te kunnen geven over de ondernemers en de aard van de plannen. Maar dat het om drie parken gaat, kan hij wel bevestigen.

De gemeenteraad moet uiteindelijk – als de plannen ter besluitvorming bij de gemeenteraad neergelegd worden – er nog wel een klap opgeven. Dat kan nog wel een jaar duren. Volgens Van den Berg kan de raad nee zeggen. Maar dan kunnen de bedrijven niet verplaatsen en blijven ze zitten waar ze zitten.

Het gaat om zogenoemde pijplijnprojecten. Projecten die er al lagen toen de Kustvisie werd opgesteld

Meer nieuws