Erfgoedplatform brengt activiteiten rondom herdenking in kaart

Algemeen

Op 1 februari 2018 is het 65 geleden dat de dijken bezweken en op Schouwen-Duiveland meer dan 500 mensen omkwamen, huizen en boerderijen werden verwoest en duizenden dieren verdronken.

Natuurlijk is er ook komend jaar de centrale herdenking bij het Watersnoodmuseum, maar het is heel goed mogelijk dat 65 jaar na dato verschillende initiatieven ontstaan om 1953 te herdenken en herinneren. Wellicht wordt er op dit moment nog over nagedacht. Om een overzicht te hebben, elkaar te kunnen versterken en tot afstemming te komen, heeft de gemeente Ria Geluk in haar rol als voorzitter van het erfgoedplatform bereid gevonden als centraal punt bij het verzamelen van initiatieven te fungeren.

Mocht u een concert, tentoonstelling, lezing, speciale kerkdienst, foto-overzicht of een ander initiatief (willen) organiseren in 2018, neem dan contact op met Ria Geluk via riageluk.sd@gmail.com of 06-28513978.

Zoals gebruikelijk is de centrale herdenking van de slachtoffers bij het Watersnoodmonument naast de caissons in Ouwerkerk op 1 februari; komend jaar met een bijzonder programma. Hierbij wordt de jeugd nadrukkelijk betrokken. Er is ook al een concert in de nieuwe kerk gepland en in een aantal dorpen worden de eigen herdenkingen georganiseerd.

Meer nieuws