Onnodige nederlaag handballers Delta Sport/EMM

De handballers van Delta Sport/EMM hebben in de hoofdklasse D een onnodige nederlaag geleden en moeten de koppositie nu delen met Helius en Orion/GSC.

De thuiswedstrijd, zondag in het Laco sportcentrum, was het minste optreden van de combinatieformatie in het jonge seizoen 2017/2018. Westlandia profiteerde met een minieme 19-20-zege (8-11) en maximaal met twee punten. ,,We hebben onder ons niveau gespeeld", stelde Delta Sport/EMM-trainer Leon Luijsterburg onomwonden vast. De coach gaf al eerder aan verrast te zijn door de uitslagen in de poule van de Zeeuwse ploeg: het doen struikelen van de (nu gedeelde) lijstaanvoerder doet daar niet voor onder. Het slechte optreden tegen de ploeg uit de Randstad vatte Luijsterburg samen in vier zaken: veel balverlies, te laag baltempo, matige verdediging en het schotpercentage was ook al niet best. Eigenlijk vertoonde de thuisploeg deze 'mankementen' vanaf de eerste minuten en geen seconde zag het er naar uit dat één of meerdere oorzaken werd weggenomen om tot een beter resultaat te komen tijdens de vijfde competitiewedstrijd. Normaal gesproken zijn drie goals bij rust in het handbal verre van onoverkomelijk, maar zondag niet. Als de tegenstander hetzelfde niveau uit de eerste helft zou halen, was er voor Westlandia niets aan de hand. En zo geschiedde. Gedurende de tweede helft bleef de marge drie goals in het voordeel van het zevental uit Naaldwijk. Pas in de laatste drie minuten kroop Delta Sport dichterbij van 16-20 naar 17-20, 18-20 en 19-20, maar toen was het kwaad al geschied en de tijd tekort om nog een treffer te maken, los van het gegeven dat een punt voor Delta Sport/EMM een gestolen punt zou zijn geweest. Was er dan niets of niemand goed bij Delta Sport-Westlandia? Jawel, de doelmannen. Jacco de Looff haalde er veel uit en vaak op spectaculaire wijze waarmee hij zijn ploeg voor een grotere nederlaag behoedde. Zijn iets minder slanke collega aan de overkant kreeg vooral ballen op zich af geschoten. Laag geplaatste schoten of ballen in één van de twee bovenhoeken had van Delta Sport/EMM een zekere winnaar gemaakt. Doelpuntenmakers Delta Sport/EMM: Tim Vleeshouwer 4, Nico Yuen, Koen de Bruijn, Jordi Niemans 3, Sebastiaan Hoftijzer, Kevin Meulmeester, Brendan Meulmeester 2.