Verstrate behoedt Duiveland voor nederlaag

Duiveland heeft een groot deel van het behaalde punt tegen Tholense Boys te danken aan doelman Matthijs Verstrate. Slechts tegen de machtige krul van Koen Nieuwkoop was hij niet bestand.

Met het 1-1-gelijkspel, dat in de tweede helft tot stand kwam via een vrije trap van Ronald Zwager, zijn 203e officiële treffer in beker- en competitieverband, kopen beide elftallen na de wedstrijd op het Oostersportpark niet zo gek veel voor. Tholense Boys, een leuk, fris en jong team dat uit beter dan thuis acteert, staat nu op zeven punten van Krabbendijk dat nog geen punt heeft afgestaan, en Duiveland, een mix van ‘groeibriljanten’ en ervaring, staat op acht punten achterstand maar heeft wel een wedstrijd tegoed tegen Kogelvangers, de nummer drie van de derde klasse B. Duiveland begon goed aan het treffen met de Thoolse ploeg waar twee broers van Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop voetballen. De Oosterlandse formatie van trainer Anne Smit zette goed druk en Tholense Boys wist zich er even geen raad mee. Even maar, want eenmaal in de gaten hoe Duiveland voetbalde, nam ze het initiatief over. Het resulteerde in de dertiende minuut met een heerlijke goal van buiten het zestienmetergebied via de al eerder genoemde Nieuwkoop. Verstrate was machteloos tegen de treffer in de rechterbovenhoek: 0-1. Hierna bleef Tholense Boys de toon zette en kwam Duiveland nauwelijks onder de druk vandaan. Sterker nog, in de 35e minuut moest Verstrate handelend optreden op een inzet om de 0-2 te voorkomen. Na rust zou hij zich helemaal onderscheiden tot man of the match, tot groot ongenoegen van Tholense Boys dat de wedstrijd in Oosterland in de eerste helft had kunnen ‘dood’ maken. Tijdens de tweede helft speelde Duiveland aanzienlijk beter en feller, maar na een makke eerste bedrijf kon dat niet uitblijven. Zoals eerder gezegd redde Verstrate een paar keer zeer adequaat, miste de thuisploeg drie honderd procent kansen volgens Zwager en kwam de goal uit een vrije trap, na het onderbreken van een veelbelovende aanval over rechts, van dezelfde speler.