Zwaarbevochten, eerste punt Bruse Boys (update)

Uitgerekend op de speeldag dat SHO haar eerste drie punten van het seizoen 2017/2018 pakte, moest Bruse Boys zich tevreden stellen met een punt. Het eerste van de competitie, dat wel.

Zowel SHO als Bruse Boys stonden na vijf duels in de eerste klasse B op nul punten, maar eerstgenoemde won zaterdag met 2-3 in en tegen Nieuwenhoorn en Bruse Boys speelde tegen een andere 'nieuwe' ploeg, Nieuw-Lekkerland, gelijk. Het werd 1-1 na een zwaarbevochten wedstrijd waarin linksback Koen van den Berge een kleine tien minuten voor het einde met rood er af moest. De prent, gegeven door oud-betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge, was enigszins discutabel. Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld: ,,Ik ben tevreden met het punt, maar er zat meer in. Op dit moment 'zit' het stukken beter dan de afgelopen weken. Het groeit weer naar elkaar toe." MZC'11 moest zich na drie overwinningen op een rij zaterdag op sportpark Den Hogen Blok ook tevreden met 1-1. Het punt tegen Terneuzense Boys kwam pas in de slotfase tot stand. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Masoud Osmanie een dubieuze 1-0 en in de 95e minuut kwamen de Zeeuws-Vlamingen via een frommelgoal alsnog op gelijke hoogte. ,,Er had een gelijkspel ingezeten", sprak ZSC'62-coach John Tahapary na de 1-2-nederlaag tegen Kogelvangers, de nummer drie uit de stand. ,,Kogelvangers was voetbaltechnisch beter, maar wij hebben met veel inzet gespeeld. Helaas konden wij de paar mogelijkheden, die we kregen, niet omzetten in een goal. Jammer van het resultaat, maar ik ben tevreden over het spel en de inzet." SKNWK boekte in Vlissingen de tweede zege van het seizoen, maar kreeg pas na een halfuur spelen grip op tegenstander Zeeland Sport. In het laatste kwartier creëerden de Nieuwerkerkers zich drie goede kansen, maar na de pauze zetten ze de kansen om in doelpunten. Na de eerste SKNWK-treffer liet Zeeland Sport enigszins de kopjes hangen en gingen de mannen van trainer Perry Snoep beter voetballen. Verder dan afstandsschoten kwam Zeeland Sport niet. Met de 0-2 tien minuten voor tijd via Julian van Nieuwenhuize was de wedstrijd gespeeld.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: Nieuw-Lekkerland-Bruse Boys 1-1 (1-1 Yarick Dorst (penalty)

Tweede klasse E: MZC’11-Terneuzense Boys 1-1 (1-0 Masoud Osmanie)

Derde klasse B: Duiveland-Tholense Boys 1-1 (1-1 Ronald Zwager) ZSC’62-Kogelvangers 1-2 (1-0 Nick van der Velden)

Vierde klasse A: Domburg-WIK’57 4-3 (1-1 Camiel Kleppe, 1-2 Remco Theunisse, 2-3 Camiel Kleppe) Zeeland Sport-SKNWK 0-2 (0-1 Remon de Jonge, 0-2 Julian van Nieuwenhuize) Noormannen-FC De Westhoek 4-0