Handballers Delta Sport/EMM maken na rust verschil

De handballers van Delta Sport/EMM zijn na drie duels in de hoofdklasse C nog immer ongeslagen. Zondag werd HVOS met ruime cijfers verslagen: 22-32.

De huidige situatie geeft in ieder geval aan dat de nieuwe trainer en de selectie goed door een deur kunnen tijdens de beginfase van de competitie van het seizoen 2017/2018. ,,Er gebeuren nog dingen die anders moeten", geeft coach Leon Luijsterburg aan. ,,Ik ben wel tevreden over de ontwikkeling die we doormaken, maar we zijn nog lang niet op onze top. Maar de 22-32 doet het team goed en doet mij goed." Delta Sport/EMM maakte na de pauze (12-13) in Spijkenisse het verschil. Tijdens de eerste helft speelde de combinatieploeg te traag en ging ze slordig met de kansen op. De tegenpartij beet zich ook goed vast in Delta Sport/EMM. ,,Ze hebben heel hard gewerkt om ons bij te houden", zag Luijsterburg. Hierdoor kon de thuisploeg het na rust conditioneel niet meer bijbenen. ,,Na rust hebben we het tempo opgevoerd en was het na vijf minuten spelen 11-17. Toen was het gebeurd." Omdat de wedstrijd toen ver klaar was, kon Luijsterburg bijvoorbeeld B-junior Thomas speelminuten geven. De ongeslagen status houdt tevens in dat Delta Sport/EMM aan de leiding staat, maar dit is nog een klein beetje vertekend omdat het duel tussen Kwieksport en Leidsche Rijn zaterdagavond is gestaakt.