Bruse Boys maakt het Kloetinge nog knap lastig

Toen vlak voor rust Kloetinge de 0-2 maakte, dachten velen dat het ver over was met Bruse Boys, maar na de rust lieten de Zuid-Bevelanders zich nog bijna de kaas van het brood eten.

Een treffer van Dennis Hoep, na drie minuten in de tweede helft, maakte van de Zeeuwse derby in de eerste klasse B van het district West II weer een wedstrijd. Kloetinge dacht na de eerste helft dat ze er was, maar Bruse Boys kreeg er weer geloof in en bracht weer ouderwets(e) passie en strijd. Je zou kunnen zeggen dat een helft te laat kwam omdat de thuisploeg voor de vierde maal op rij niet goed begon aan de wedstrijd. Het duel telde slechts enkele minuten en Bruse Boys wist zich alweer op achterstand. Een lage schuiver van Kloetinge-speler Van der Poel vanaf het zestienmetergebied ging langs vele benen zo in de rechterhoek bij Bruse Boys-doelman Ti-Jey Bins wiens uitzicht (foto) niet echt ideaal was. Hij stond erbij en keek ernaar: 0-1. Bruse Boys moest uiteraard wat terugdoen en deed dat met een schot van Perry Potappel die toch fit genoeg was om te starten. Zijn schot was echter te zacht om Kloetinge-goalie Matthew Lentink te verontrusten. Dat deed een speler uit zijn team wel met collega-doelman Bins. In een één-op-éénsituatie met de Flakkeeënaar mikte de Kloetinge gelukkigerwijs voor Bruse Boys op de paal. Na de dit gelukje had Sander van 't Hof de thuisploeg op gelijke hoogte moeten brengen bij een één-op-éénsituatie met Lentink. De keeper redde. Hierna had collega Bins weer een engeltje op de lat. Een Kloetings schot belandde hier namelijk tegen. Toch buitte de ploeg van trainer Marcel Lourens het overwicht uit. Via links kwam er een voorzet in het vijfmetergebied die keurig via een stuitje werd ingekopt: 0-2 door Rutger van Rossum. Tegen deze ruststand had Bruse Boys weinig in te brengen, vond ook coach Marco Groeneveld. Echter, na de pauze zag hij een Bruse Bous wat hij graag wilde zien en zoals de paarswitten kunnen spelen, ondanks het ontbreken van de geblesseerde Domenique van den Berge en het deze week afhaken van Mats Willemse. ,,Qua voetbal is er een hoop winst te boeken, maar er was weer bereidheid en beleving. Dit is ondanks de nederlaag een nieuwe start. Voor ons was een puntje goed voor de moraal geweest. Dat had het echt afgemaakt na een enerverende week." Een enerverende week die vorige week zaterdag bij Oude Maas begon waar Groeneveld absoluut niet tevreden was over Bruse Boys waarna hij voor de dinsdagtraining nog eens de puntjes op de i zette (lees: de boel even op scherp heeft gezet). ,,Dinsdag en donderdag hebben we goed getraind. Als we zo trainen, is dat top. Toen kwam dat van Mats erbij wat vandaag over zo'n park waait. Ik was kapot na de wedstrijd. Het was goed vandaag. Als het slecht is, zeg ik het ook. Ik zag bereidheid en energie voor succes voor het verdere verloop van het seizoen." Een succesje was de vroege aansluitingstreffer van Dennis Hoep in de 48e minuut. De Kloetinge-goalie ging onder een vrije trap van Potappel door waarna Hoep bij de tweede paal de bal diagonaal inschoot. Hierna moest Bruse Boys nog meer ruimte weggeven en zette Groeneveld zijn backs 'hoog' neer. In alle eerlijkheid, zo gaf Groeneveld eveneens toe, creëerde Bruse Boys zich geen grote kansen. Of het moet een afgekeurd doelpunt bij 1-2 zijn. ,,Het was voor mij moeilijk te beoordelen. De ene zegt van niet, de andere van wel. Als-ie niet vlagt, is er veel van te zeggen", aldus Groeneveld. ,,We hebben we alles aan gedaan om gelijk te maken, maar Kloetinge heeft drie à vier hele grote kansen gehad. Die moeten ze echt maken." Ondanks de vierde nederlaag op rij bleef Groeneveld optimistisch. ,,We hebben met een goed en groot hart gespeeld. Laat dat de leidraad zijn."