SKNWK en Van Nieuwenhuize's onderscheiden zich

Algemeen

SKNWK heeft de eerste driepunter van het seizoen 2017/2018 op zak. Op sportpark Het Springer werd MZVC, tot zaterdag net als de Nieuwerkerkers puntloos, met 5-0 over de knie gelegd.

,,We hebben onze taken goed uitgevoerd, kansen gecreëerd en mooie goals gemaakt", zei SKNWK-trainer Perry Snoep die wel zag dat zijn ploeg in de eerste minuten had kunnen achter komen. ,,Ik ben trots hoe ze deze wedstrijd hebben benaderd na twee grote nederlagen." In de afdeling van SKNWK, de vierde klasse A, maakte koploper Veere geen fout bij WIK'57. Twee persoonlijke fouten bij de Kerwervenaren waren er debet aan dat de ploeg van trainer Jos Wesdorp al snel met 0-2 achterstond. ,,Voor de rest heeft Veere weinig gecreëerd maar wij konden zelf ook niet creëren."De derde Schouwse formatie in deze poule, FC De Westhoek, zag Zeeland Sport vanaf sportpark Van Zuijen met een 1-2-zege vertrekken. Twee trapjes hoger was Martijn van Grunsven van veel waarde voor MZC'11. Met twee treffers - de tweede tien minuten voor het einde - besliste hij eigenhandig de wedstrijd op sportpark Het Schenge tegen SSV'65 waardoor de Zierikzeese ploeg weer wat plaatsjes stijgt in de stand van de tweede klasse E en zich nu in het linkerrijtje bevindt. Bij MZC'11 vallen de kwartjes steeds meer en beter, liet oefenmeester Arie van der Zouwen zaterdag weten. Na de nederlagen tegen Oostkapelle en Nieuwdorp heeft de coach het een en andere verschoven. Met name het doorschuiven van Martijn van Grunsven van de verdediging naar de positie van nummer tien en het verplaatsen van Jesse van der Linden van linksback naar een centraal achterin doet de ploeg goed. ,,We zij stappen aan het maken. We groeien er langzamerhand naar toe dat ik niet elf maar vijftien spelers kan inzetten. Ik ben erg optimistisch." De zege op SSV'65 was meer dan terecht, vond Van der Zouwen. ,,Martijn van Grunsven miste eerst nog een hele grote kans op 1-0, we kregen een onterechte strafschop tegen en een goal van Koen Dalebout werd onterecht afgekeurd." Het punt van ZSC'62 bij Rillandia was volgens coach John Tahapary meer dan terecht. ,,We hebben diverse kansen gehad om van 0-1 naar 0-2 uit te lopen. De ploeg heeft veerkracht getoond door de 2-2 er vijf minuten voor tijd uit te slepen. We maken stappen."

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: Bruse Boys-Kloetinge 1-2 (1-2 Dennis Hoep)

Tweede klasse E: SSV’65-MZC’11 1-2 (0-1 en 1-2 Martijn van Grunsven)

Derde klasse B: Kogelvangers-Duiveland uitgesteld i.v.m. ontbreken scheidsrechter Rillandia-ZSC’62 2-2 (0-1 Robin Provoost, 2-2 Nicky van der Velden)

Vierde klasse A: WIK’57-Veere 0-3 SKNWK-MZVC 6-1 (1-0 en 2-0 Julian van Nieuwenhuize (foto), 3-0 Jarno van Nieuwenhuize, 4-0 Robbert Padmos, 5-0 Remon de Jonge, 6-1 Machiel Schot) FC De Westhoek-Zeeland Sport 1-2 (1-0 Wouter van den Berge)

Meer nieuws