Bewustwordingsactie politie inbraken
Bewustwordingsactie politie inbraken

Bewustwordingsactie politie inbraken

Algemeen

Het politieteam Oosterscheldebekken en de zes gemeenten van dit gebied starten een campagne om mensen bewust te maken van woninginbraken.

Hierbij vragen zij mensen om mee te denken over deze actie. Verzin een ludieke, pakkende tekst, slogan of afbeelding waarmee mensen in één oogopslag geattendeerd worden op inbrekers. Zoals bijvoorbeeld op de afbeelding. Er zijn een aantal spelregels:

Afbeelding moet zelf gemaakt zijn en de tekst zelf verzonnen; Afbeelding moet minimaal 540 x 400 pixels zijn/gemaakt kunnen worden; Beledigende teksten worden uitgesloten. Op 8 november wordt bekend gemaakt wie gewonnen heeft. Het wordt weer vroeg donker, een periode dat inbrekers vaker toeslaan. De politie plant weer diverse acties om inbrekers te pakken, zodra een verdachte situatie wordt gemeld. Maar ook de preventie is belangrijk, want een inbraak is vaak te voorkomen. De politie en de zes gemeenten in het Oosterscheldegebied (Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland) starten deze campagne en zoeken via Facebook enthousiaste mensen, die mee willen helpen de campagne een 'gezicht' te geven. Pakkende inzendingen zijn welkom via de Facebookpagina van het Politieteam Oosterscheldebekken.

Meer nieuws