Duiveland maakt het zichzelf onnodig lastig

Terecht en onnodig. Met deze twee woorden is de wedstrijd Duiveland-Noad’67 vanuit Oosterlands perspectief juist omschreven. De 4-2-zege was terecht maar Duiveland bracht zichzelf onnodig vaak in de problemen.

Wanneer er realiteitszin is bij de gehavende ploeg uit St. Philipsland, weet Noad’67 dat het zaterdag op het Oostersportpark een terechte nederlaag leed. Al was het maar om de gekregen strafschop aan de Thoolse ploeg en de heerlijke goal van invaller Matthias Wesdorp (rechts op de foto) namens de thuisformatie. Met zo’n goal ‘verdien’ je te winnen, maar dat was nog geen lang geen zekerheidje met nog nagenoeg een (tweede) helft te spelen. Duiveland-trainer Anne Smit kon niet anders beamen dat een gewonnen wedstrijd met ‘hangen en wurgen’ was, ook al omdat de bevrijdende 4-2 pas in de 88e minuut viel. ,,Het was totaal onnodig. Je zit op de 3-0 te wachten. En dan de organisatie zo neerzetten dat een cornerbal, die wij moeten nemen, gevaarlijk wordt voor de tegenstander. Dan doe je iets niet goed en geef je zoveel ruimte weg. Het waren twee counters en twee goals.” In de eerste helft verhield zich het aantal kansen tussen Duiveland en Noad’67 redelijk gelijk. Bij de Oosterlanders kwamen ze op een voetballende wijze tot stand, de Tholenaren loerden slechts op de counter. Omdat Duiveland de kansen, die het kreeg, wel benutte, stond het na ruim een halfuur volkomen terecht 2-0. Tweemaal heette de doelpuntenmaker Chris Koremans, een ervaren nieuwkomer. ,,De jongens”, doelde Smit op de spits en verdediger Rob, zijn broer, ,,brengen een brok ervaring mee waar je u tegen zegt. Je kunt Chris aanspelen en hij legt ‘m wel neer.” Volkomen onnodig gaf Duiveland na de 2-0 de regie uit handen en bracht Noad’67 met een discutabele penalty in de 39e minuut terug in de wedstrijd. Twee minuten werd het zelfs 2-2. Deze gelijkmaker viel natuurlijk niet lekker bij Duiveland. In de eerste minuut na de pauze maakte de teleurstelling plaats voor blijdschap en opluchting. Invaller Wesdorp speelde zich op de hoek van de linkerkant van het strafschopgebied vrij door een verdediger te passeren en legde daarna meteen aan voor een prachtige boogbal over de Noad’67-goalie: 3-2. Hierna zat Smit allerminst rustig op de bank. ,,Er zit een bepaalde onrust en angst in de ploeg. Die moet eruit. Noad’67 had twee man op Ronald Zwager gezet. Dan is er altijd een vrije speler met dezelfde kleur om aan te spelen en is er niets aan de hand.” Toegegeven, Noad’67 was in de tweede helft amper meer gevaarlijk, maar dat gold voor de 3-2-tussenstand wel. Immers, één geniepig countertje kon de zeer regenachtige zaterdagmiddag nog druiliger en droeviger maken. Even leek Koremans in de 84e minuut met zijn derde goal het laatste beetje hoop bij tegenstander in de grond te boren, maar faalde bij de tweede paal. Pas twee minuten voor tijd was Duiveland zeker van drie punten waardoor het nu vierde staat in de derde klasse B op drie punten van de koplopers Krabbendijke en Wieldrecht. De manier waarop was behoorlijk lachwekkend. Noad’67 kreeg de bal maar niet weg en belandde vervolgens bij Robbert de Bruine die zittend op zijn kont de 4-2 binnenschoot. Wat een lelijke en lachwekkende goal was dat, maar hij paste wel precies in het beeld van de wedstrijd.