Bruse Boys vervalt in dezelfde fouten en heeft weer pech

Een buitenspeldoelpunt en zelf aanvallend te onmachtig te zijn geweest hebben geresulteerd in de tweede competitienederlaag van Bruse Boys in de eerste klasse B.

De wedstrijd op sportpark Volharding, waar tegenstander Heerjansdam zaterdag met 1-3 won, toonde enkele gelijkenissen met het openingsduel van het seizoen 2017/2018 die Bruse Boys bij DCV met 2-0 verloor. Een week geleden begon de ploeg van trainer Marco Groeneveld in Krimpen aan den IJssel niet goed aan de wedstrijd. Dat was nu weer het geval. En gelijk aan vorige week joeg Bruse Boys op de gelijkmaker en kreeg het wederom in de slotminuten de deksel op haar neus. Dit kan een logisch gevolg zijn van het achterin ruimte weggeven omdat de ploeg de gelijkmaker wilde forceren. Groeneveld: ,,Op een gegeven moment speelden we met vier aanvallers en vier middenvelders. Dan komt alles op de schouders van Olaf Willemse en Johan Vroegindeweij”. Overigens vond de Goese oefenmeester dat Bruse Boys het aan zichzelf te ‘danken’ had dat ze de deksel op haar neus kreeg. ,,We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We zijn te matig aan de bal en dragende spelers zijn niet in vorm. Dan wordt het lastig.” Volgens de coach had Bruse Boys na de slechte openingsfase te weinig grip op het spel. ,,We verdedigden te weinig vooruit en Heerjansdam kon makkelijk aan de bal komen en kwamen verdiend op voorsprong.” Het doelpunt kwam echter wel tot stand uit buitenspel. ,,Daar zijn we allemaal van overtuigd”, riep Groeneveld. ,,Daarvoor had de scheidsrechter Jacob (van den Berge, de grensrechter, red.) al een keer overruled bij een ingooi. Bij het buitenspelgeval stond de scheidsrechter recht achter de situatie. Het was echt buitenspel.” Wat pech betreft gaat de gelijkenis met vorige week ook op. Toen kreeg Yarick Dorst een onterechte rode kaart, waar hij vooralsnog vijf duels voor moet brommen, en zaterdag wordt Bruse Boys een onterechte tegengoal door de neus geboord. Na deze domper gingen bij Bruse Boys ouderwets de mouwen omhoog. ,,We gingen eindelijk voetballen”, aldus Groeneveld. Snel na 0-1 mocht Bruse Boys een corner nemen die door Martijn Lindhout (op de foto tweede van links) bij de eerste paal werd binnengekopt. De gelijkmaker was voor de thuisploeg niet het signaal door te drukken. ,,Het ebde gelijk weer weg”, meldde Groeneveld. ,,Heel bizar.” Bruse Boys-aanvoerder Johan Vroegindeweij (rechts op de foto): ,,Hierna pakte Heerjansdam weer meer initiatief en scoorde net voor rust de 1-2”. In de tweede helft toonde Bruse Boys zich de bovenliggende partij. ,,Maar”, zo stelde Vroegindeweij, ,,konden we aanvallend te weinig brengen.” Uitgespeelde kansen waren er dus nauwelijks. Gaandeweg de tweede helft moest Bruse Boys steeds meer ruimte weggeven en kreeg Heerjansdam na 65 minuten een mogelijkheid op 1-3, maar faalde vooralsnog. Voordat Heerjansdam enkele minuten voor tijd het duel echt in het slot gooide, had Bruse Boys mogelijkheden op de gelijkmaker via Mats Willemse, Marco Ketting, die goed inviel, en Dennis Hoep laten liggen. Dat vond Groeneveld ‘meer dan jammer’. ,,We laten de momenten, die er wel zijn, liggen. We moeten veel beter aan de bal worden, fitter worden en zorgen dat we minder fouten maken.” De doelstelling van Groeneveld aan zijn spelers voor de komende weken is glashelder. (foto Dirk van Wolferen)