Hele slechte voetbalmiddag Schouwse ploegen (update)

Algemeen

De tweede speeldag van het seizoen 2017/2018 gaat voor de zeven eilandelijke, standaard voetbalploegen heel slecht de boeken in: één punt, vijf goals voor en liefst 32 tegen.

Bijna een kwart van het aantal tegentreffers incasseerde SKNWK op sportpark Het Springer in de wedstrijd tegen Domburg. Perry Snoep, de trainer van de Nieuwerkerkse ploeg, was not amused. ,,Het is gewoon ondermaats wat we op dit moment presteren. Er gaan harde woorden vallen en moeten elkaar de waarheid vertellen wat er beter moet of moet gaan veranderen." Snoep had al heel snel een slechte middag langs de kant omdat, nadat Machiel Schot misschien wel de 1-0 had moeten maken, Domburg na tien minuten met 0-3 leidde. ,,Als je dan na 42 minuten met 0-6 achter staat, is dat schandalig", aldus een boze Snoep. ,,In de rust heb ik gezegd dat ze elkaar niet moeten laten stikken en er nog een positief gevoel uit te halen. Dat is redelijk gelukt." In dezelfde vierde klasse A kreeg FC De Westhoek precies een kwart van het aantal tegenstreffers om de oren: 0-8 tegen een ontketend Luctor. In deze afdeling zorgde WIK'57 voor het enige, eilandelijke lichtpuntje van de middag: 1-1 tegen Zeeland Sport. ,,Gezien het verloop van de wedstrijd wel terecht", concludeerde WIK'57-oefenmeester Jos Wesdorp, die zijn team wel twee grote kansen één op één met de keeper van Zeeland Sport zag verprutsen. ,,Niet scherp genoeg voor de goal, maar wel veel strijd getoond." In de derde klasse B kreeg ZSC'62 net als in de openingswedstrijd tegen WHS vijf goals te slikken. ,,We maakten teveel persoonlijke fouten die Krabbendijke in een zetel brachten", zag ZSC'62-trainer John Tahapary. ,,We moeten leren eenvoudig te spelen want de verschillen zijn niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Ondanks de 3-1-nederlaag tegen Wieldrecht, een waarschijnlijke titelkandidaat, was Duiveland niet ontevreden. ,,We hebben een prima partij gespeeld", vond Duiveland-aanvoerder Ronald Zwager, die zelf zijn 201e goal meepikte. Hij sprak ook over een 'gelijkwaardige' wedstrijd waarbij twee discutabele momenten, al dan geen buitenspel, de thuisploeg op 2-0 zetten. Na de snelle aansluitingstreffer van Zwager drong zijn ploeg aan maar kreeg Jan Looij zijn tweede gele kaart. ,,Toen viel de wedstrijd stil", merkte Zwager. ,,Zij hoefden niet en wij konden niet."

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Bruse Boys-Heerjansdam 3-1 (1-1 Martijn Lindhout)

Tweede klasse E: Nieuwdorp-MZC'11 5-1 (1-1 Masoud Osmanie (foto)

Derde klasse B: Wieldrecht-Duiveland 3-1 (2-1 Ronald Zwager) Krabbendijke-ZSC'62 5-1 (5-1 Nicky van der Velden)

Vierde klasse A: WIK'57-Zeeland Sport 1-1 (1-0 Camiel Kleppe) SKNWK-Domburg 2-7 (1-6 Dion de Jonge, 2-7 René Verschoor) FC De Westhoek-Luctor 0-8

ZONDAGVOETBAL Zesde klasse: Zeelandia/Middelburg 6-Ouwerkerk 4-9

(foto Kees Bin)

 

Meer nieuws