Gebruik alcohol en drugs moet omlaag
Gebruik alcohol en drugs moet omlaag

Gebruik alcohol en drugs moet omlaag

Algemeen

De gemeente trekt alle registers open om de handel in en het gebruik van drugs aan banden te leggen.

Meer nog dan nu het geval is moeten alle partijen met elkaar gaan samenwerken. Preventie krijgt – net als bij alcohol – nog meer aandacht.

Maar zo snel als de gemeenteraad na een motie van de Socialistische Partij heeft gevraagd, zit er niet in. Voor maart volgend jaar ligt er geen plan van aanpak klaar. Dat laat wat langer op zich wachten. Burgemeester en wethouders willen handhaving en preventie in één plan verwerken.

Het is algemeen bekend, dat er op Schouwen-Duiveland behoorlijk gehandeld wordt in drugs. Ook het gebruik wordt door betrokkenen zorgwekkend genoemd. Er komt nu een uitvoeringsprogramma, zoals dat wordt genoemd. Daarin worden preventie en handhaving aan elkaar verbonden. Nu wordt er door eens scala aan partijen nog te los van elkaar geopereerd.

Ook het overmatige alcoholgebruik wordt verder aangepakt. De komende zes jaar wil de gemeente dertien eurocent per inwoner (ongeveer €4500 per jaar) in het project Laat ze niet (ver)zuipen steken. Volgens burgemeester en wethouders heeft de aanpak effect.

Hierbij richt de aandacht zich niet alleen op de jeugd, maar ook op de 55-plussers, waarvan een aanzienlijk deel behoorlijk lijkt in te nemen.

Meer nieuws