Nominatie windpark Krammer voor klimaatpenning

Algemeen

Stichting HIER klimaatbureau heeft windpark Krammer genomineerd voor de HIER klimaatpenning 2017.

De jury heeft drie genomineerden geselecteerd die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Tijdens de Climate Comedy Night op maandag 9 oktober bepalen zo’n 150 opinieleiders en deskundigen de winnaar via een stemming. De HIER klimaatpenning wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die de oplossing van het klimaatprobleem écht een stap dichterbij brengt. Voor de selectie van de genomineerden keek de jury naar de bijdrage aan de klimaatdoelstellingen, de versnelling die het initiatief teweeg brengt en het in beweging krijgen van burgers en bedrijven. Tijdens de Climate Comedy Night op maandag 9 oktober 2017 brengen zo’n 150 door HIER uitgenodigde opinieleiders en deskundigen op het gebied van klimaat en energie hun stem uit. De winnaar ontvangt de HIER klimaatpenning na het podiumprogramma uit handen van prinses Laurentien van Oranje tijdens een bijeenkomst voor genodigden. Naast windpark Krammer zijn genomineerd:

· Dong Energy: wereldwijd marktleider op het gebied van windenergie op zee en een belangrijke speler op het gebied van bio-energie. Dong Energy speelt een sleutelrol in het terugdringen van de kosten van wind op zee. Directeur Jasper Vis is de drijvende kracht achter deze maatschappelijke onderneming. Zijn persoonlijke missie en de missie van het bedrijf vallen op een heel natuurlijke en effectieve manier samen.

· Lot van Hooijdonk: als het aan deze wethouder Verkeer, Mobiliteit en Milieu ligt, is Utrecht de eerste gasloze grote gemeente van Nederland. Van Hooijdonk realiseerde in de domstad eerder al de eerste Nederlandse milieuzone voor personen- en bestelauto’s. Daarnaast heeft Utrecht van de vier grote gemeenten de meeste zonnepanelen op de daken, de grootste en schoonste bussenvloot en is de stad koploper op het gebied van elektrisch rijden en energiebesparing in bedrijven.

Meer nieuws