Forza-vrouwen ten onder in, mannen winnen openingsduel

De volleybalsters van Forza zaten in de eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 dichtbij een zege, maar legden het uiteindelijk af na vier sets die elk dicht bij elkaar zaten.

Mark van de Paal, de nieuwe coach van de Schouwse vrouwenploeg, zag zijn team zaterdag met 3-1 (26-24 26-24 25-21 en 23-25) verliezen van Move4U, maar vond dat Forza 'minimaal een punt' te weinig had gekregen. ,,Het verschil zat 'm in de middenaanval van de tegenstander die heel effectief was en waar wij soms geen antwoord op hadden." Niettemin streed Forza - en dat was ook aan de setstanden te zien - voor elk punt. Bij de volleybal werd Daphne Folmer als spelverdeelster ingezet en maakte Celine Kooman, overgekomen van Forza 2, haar debuut. De volleybalmannen van Forza maakten er zaterdag tegen VC Volt een nog spannender duel van, maar wonnen wel met 1-3 (25-18 28-30 23-25 23-25). De eerste set was onwennig en ging via veel service- en onnodige fouten ruim verloren. ,,In de tweede set gooiden we de schroom van ons af en kwamen met 22-18 voor, maar Volt wist zich terug te vechten. We kwamen telkens een punt voor en op 29-28 scoorden we het beslissende punt", sprak speler Valentijn Luijk. Na een 5-1-achterstand in de derde set knokte Forza zich goed terug om vervolgens dat bedrijf te pakken. Ook in de vierde set toonde Forza veel vechtlust en teamgeest waardoor VC Volt voor de derde keer op rij misgreep. ,,Het was echt een overwinning van het collectief", besloot Luijk.