Nieuwe Viefant zet in op verbeteren levenskwaliteit ouderen

Algemeen

Het verbeteren van de levenskwaliteit van ouderen, ook met dementie of Parkinson. Dat is het doel van de nieuwe Schouwse stichting Viefant. Onder het motto ‘Het wonder van eenvoudige bewegingen op muziek’ verzorgt Viefant in zorgcentra en andere instellingen workshops biodanza. De eerste workshop is donderdag 28 september in zorgcentrum De Wieken in Zierikzee onder leiding van gediplomeerd biodanzadocente Loes van Langen.

Biodanza is een samenspel van zachte harmonische bewegingen, muziek en ontmoeting. Het gaat daarbij niet om mooie (dans)passen maar om voelen, ervaren, genieten en in het hier en nu zijn. Door de uitgekiende oefeningen maken de deelnemers, zonder woorden, wezenlijk contact met zichzelf en anderen. Dit geeft een gevoel van vreugde en bevordert het geestelijk welbevinden. Gebleken is dat ook lichamelijke functies die reeds minder werden hierdoor verbeteren.

De stichting Viefant kreeg van de overheid de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Haar initiatief om in Zeeland workshops biodanza aan te bieden wordt financieel ondersteund door het Delta Zeelandfonds, de Frits Lensvelt stichting en Fonds Sluyterman van Loo. Burgemeester Gerard Rabelink nam plaats in het Comité van Aanbeveling, evenals oud televisiepresentor Judith Bos en voormalige wereldkampioen sprint Nelli Cooman. Meer informatie over Viefant op www.viefant.nl en op facebook.

Meer nieuws