Gratis parkeren ter compensatie
Gratis parkeren ter compensatie

Gratis parkeren ter compensatie

Algemeen

Het wordt tijdelijk rommelig op de Mol in Zierikzee, maar door het publiek een gratis parkeerplaats aan te bieden op de Mosselboomgaard hopen gemeente en ondernemers de schade te beperken.

De gemeente start 4 september met het aanpakken van de riolering en ook de bestrating wordt verbeterd. De werkzaamheden duren tot de eerste of tweede week van december. De ondernemers Robert van der Krieke en Ellen van Velthoven zijn met de gemeente in overleg getreden. Dat heeft er in geresulteerd dat de parkeerplaats Mosselboomgaard gedurende de werkzaamheden vrij toegankelijk is. Op voorwaarde dat niet de ondernemers er gaan staan, maar de bezoekers van de stad natuurlijk. Een poging om ook de Gasthuisboomgaard beschikbaar te krijgen voor gratis parkeren is niet gelukt. Albert Heijn ziet dat niet zitten uit vrees, dat het dan lastiger parkeren wordt omdat de druk op de omgeving te groot zou kunnen worden.

FOTO De ondernemers Robert van der Krieke, Ellen van Velthoven en Eva ten Have hebben een symbolisch een zak over een parkeermeter getrokken als teken dat er gratis geparkeerd kan worden.

Meer nieuws