Harmes breekt eigen parcoursrecord halve marathon net niet

Erwin Harmes heeft met overtuiging de halve marathon in Boswachterij Westerschouwen op zijn palmares bijgeschreven.

De Middelburgse atleet nam direct vanaf het startschot de leiding met Tim van den Broeke op zijn hielen. Bij de eerste doorkomst op 6,5 kilometer had Harmes al een klein gaatje geslagen dat hij tijdens de tweede omloop gestaag uitbreidde. Bij de tweede doorkomst op twaalf kilometer was zijn voorsprong al respectabel. Bij de finish werden de laatste minuten zaterdag in spanning afgewacht. Zou Harmes zijn eigen parcoursrecord uit 2015 verbreken? Op dertien seconden na lukte het dat net niet en finishte in 1 uur 11 minuten en 31 seconden. Van de Broeke passeerde de eindstreep in 1.15,10 uur. De snelste Delta Sport-atleet was Zierikzeeënaar Johnny Ravia die beslag legde op de dertiende plaats overall. Bij de vrouwen ging de winst naar de Bredase Sabine van der Reijt in 1.23,42 uur, Nathalie Klaassen uit Alphen aan de Rijn werd tweed en Liselotte van den Berg uit Zoeterwoude derde. De 31 editie van de halve marathon in Burgh-Haamstede kende een recordaantal deelnemers over de drie afstanden 21,1, 12 en 6 kilometer. Voor de tweede maal maakte de wedstrijd deel uit van de Zeeuwse Hardloop3daagse. In het algemeen klassement hiervan was Harmes eveneens de beste.