Samen het strand schoon maken op 4 en 5augustus

Algemeen

Het campagneteam van ‘Schoon Zeeland’ loopt op 4 en 5 augustus mee met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee.

Op deze twee dagen wordt de etappe van Burgh-Haamstede naar de Brouwersdam gelopen om het strand schoon te maken. Op vrijdag 4 augustus is de start om 10.00 uur bij paviljoen Duinzigt in Westenschouwen waar koffie en thee klaar staat voor alle deelnemers. Eindpunt van de etappe is bij strandovergang Verklikkerpad. Deelnemers worden vanaf daar met de bus teruggebracht naar Westenschouwen. Op zaterdag 5 augustus is de start om 10.00 uur bij paviljoen De Haven van Renesse, waar koffie en thee klaarstaat voor alle deelnemers. Eindpunt van de etappe is bij de Brouwersdam, bij strandclub Zee. Deelnemers worden vanaf daar met de bus teruggebracht naar het beginpunt De Haven van Renesse. Aanmelden voor de etappe kan op de website: www.beachcleanuptour.nl

De Boskalis Beach Cleanup Tour loopt van 1 t/m 15 augustus over de stranden om de héle Noordzeekust schoon te maken van zwerfvuil, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Per dag worden er twee etappes gelopen: één etappe in het zuiden en één etappe in het noorden van het land, waarbij er zoveel mogelijk afval van het strand wordt opgeruimd. Het campagneteam van Schoon Zeeland lopen de hele zomer tot september over de stranden van Schouwen-Duiveland met hun jutterskar om aandacht te geven aan het zwerfvuil en het schoon houden van onze stranden. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf centra voor natuur- en milieueducatie in Zeeland die samen, en met financiële steun van de Zeeuwse gemeenten, het probleem van het zwerfafval te lijf gaan.

Bewaren

Meer nieuws