Veilig thuis na Kos-avontuur
Veilig thuis na Kos-avontuur

Veilig thuis na Kos-avontuur

Algemeen

Het was de eerste vakantie samen van Patricia van der Wekken uit Zierikzee en haar vriend Kevin Engels uit Den Bommel. Een twaalfdaagse reis naar het Griekse Kos.

En op dag vijf ging het daar goed mis. Terwijl de twee in hun hotelkamer lagen te slapen sloeg het noodlot toe op het eiland; een verwoestende aardbeving. ,,Het plafond en de muren trilden. De minibar kwam uit de wand,” vertelt Kevin. Even dachten ze aan dronken vakantievierders, totdat Patricia van een vriend op het eiland een bericht kreeg dat het om een aardbeving ging. Net als veel andere vakantievierders belandde het stel die nacht op straat; op ligbedjes bij het zwembad. Iedereen vluchtte de hotels uit.

Patricia: ,,Gelukkig hadden we de eerste dagen al veel gezien. Na de aardbeving veranderde alles. Veel kapot en zoveel mensen op straat met koffers.” Ze hebben de reis wel volgemaakt, maar de onrust bleef. ,,De tweede nacht was er nog een flinke aardschok. Echt slapen doe je dan niet meer hoor.” Ze zijn weer thuis en laten zich door het avontuur er niet van weerhouden een volgende vakantie te plannen. ,,De kans is zo klein,” klinkt het berustend.

Meer nieuws