Informatieavond werkzaamheden Slotbos Haamstede

Algemeen

Natuurmonumenten houdt dinsdagavond 1 augustus een inloopavond over de werkzaamheden in het Slotbos en de omgeving Weitjes Burgh in Burgh-Haamstede.

Belangstellenden kunnen vrij inlopen tussen 19.00 en 21.00 uur in dorpshuis de Schutse, Julianastraat 22 in Burgh-Haamstede. Tijdens deze avond geven natuurbeheerder Natuurmonumenten en Provincie Zeeland uitleg over beoogde herinrichting van Weitjes Burgh aan de Moolweg en de natuurmaatregelen in het Slotbos. De maatregelen in en vlak naast het Slotbos bestaan met name uit het dunnen en vellen van bomen in een aantal vooraf gekozen bospercelen, op en rond de bunkers en aan de randen van het bos. Het gaat om oude populieren en esdoorns die aan het einde van hun levensloop zijn en een gevaar vormen voor voorbijgangers. Boswachter Paul Begijn: ,,Door oude bomen te kappen creëren we meer licht en komt er ruimte voor bosverjonging. Dat doen we door de aanplant van gebiedseigen bomen zoals de eik. Daarnaast worden bomen op bunkers gekapt zodat de bunkers niet verder worden beschadigd door de wortels. Bovendien blijven de bunkers op die manier ook beter zichtbaar in het landschap.”

De weitjes aan de Moolweg worden ingericht als natuurgebied. Daarvoor wordt een deel van de grond afgegraven en worden bestaande rasters verwijderd zodat er een open gebied ontstaat. Door verschraling van de bodem krijgen kruidenrijke –en bloemrijke soorten de ruimte om zich te vestigen. Op de inloopavond is kaartmateriaal met details over deze werkzaamheden aanwezig. Naar verwachting starten de werkzaamheden eind deze zomer.

Meer nieuws