Bewoners Zuiddijk Schuddebeurs 'buurtterreur' beu

Algemeen

Bewoners van de Zuiddijk in Schuddebeurs zijn de problemen in de buurt zo beu dat ze nu de politiek hebben ingeschakeld in de hoop dat er een einde komt aan de overlast van een buurtbewoner.

De problemen zouden al vele jaren spelen, zo klinkt het in de buurt. Eén bewoner van de Zuiddijk zou mensen in de buurt systematisch treiteren, uitdagen en zelfs ‘regelmatig van de weg’ proberen te rijden. Een aantal keer is het zelfs tot fysiek geweld gekomen, waarbij aangifte is gedaan. Maar die aangifte ligt al twee jaar ergens op een plank. En ook voelt de buurt nauwelijks steun vanuit het plaatselijk gezag; oftewel de burgemeester. Als er door één van de bewoners een brief naar de burgemeester wordt gestuurd, wordt deze beantwoord door de ambtenaar openbare orde en veiligheid.

Die zegt het ‘heel vervelend te vinden’ dat de overlast nog steeds plaats vindt. En geeft ook aan dat handhaving langs geweest is bij betrokkene, maar dat de gemeente niet kan optreden tegen de rommel die er zou liggen bij de bewuste man. ,,U bent wellicht bekend met de rijdende rechter,” schrijft de ambtenaar als suggestie aan één van de bezorgde bewoners van de Zuiddijk.

De bewoners hebben weinig vertrouwen in het openbaar ministerie en het lokaal gezag. Maar ze vinden dat ‘deze terreur definitief moet stoppen.” In de hoop beweging in de slepende kwestie te krijgen, zijn nu de fractievoorzitters van de politieke partijen op de hoogte gebracht van de kwestie.

Meer nieuws