Politie houdt zes jongeren aan op Schouwen-Duiveland

Algemeen

De politie heeft in mei en juni zes jongeren uit Zierikzee aangehouden voor een reeks diefstallen en inbraken.

Sinds mei onderzochten agenten van het team Oosterscheldebekken diverse incidenten in Zierikzee. Het onderzoek startte met vernielingen aan een basisschool aan de Grachtweg. De politie stuitte hierbij op een groepje jongeren, die vermoedelijk de vernielingen hadden gepleegd. Ze waren allemaal 15-jaar oud en afkomstig uit de Schouwse monumentenstad.

Tijdens het onderzoek kwamen er steeds meer zaken aan het licht. Zo verdenken politie en justitie hen ondertussen van enkele vernielingen van fietsen, die ze van de brug in de gracht gooiden. Ook pleegden ze inbraken in een ruilwinkel aan de Calandweg en ook in de voedselbank. Deze zaken vonden allemaal in Zierikzee plaats.

Hoofdagent Pieter-Jan Kruithof: ,,Het meest ernstige is nog wel dat enkelen van deze groep een overval voorbereidde. Ze hadden al een nep pistool gekocht en wilden een tankstation overvallen. Gelukkig is dit voorkomen, omdat we het wapen tijdig in beslag konden nemen. We kwamen achter deze informatie tijdens het onderzoek naar de vernielingen van de ruiten." De eerste jongen is aangehouden op 29 mei en de laatste op 8 juni. Vijf jongeren zijn na hun aanhouding verhoord en mochten daarna weer het politiebureau verlaten. Eén verdachte heeft meerdere dagen vastgezeten en is na de voorgeleiding bij de Rechter-Commissaris onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Alle zes de jongens blijven verdachten. De recherche is nu bezig om alle resultaten van het onderzoek in een proces-verbaal te verwerken. Daarna beslist de Officier van justitie over de vervolging.

Meer nieuws