Massaal protest tegen Brouwerseiland

Algemeen

Hoewel de gemeenteraad op donderdag 29 juni een besluit neemt over Brouwerseiland, kan het publiek tot 10 juli reageren op juridische procedures bij Rijkswaterstaat.

Vanaf vandaag liggen de stukken voor de waterwet en de ontgrondingswet ter inzage bij de gemeente. Afgesproken is, dat de gemeente de stukken ter inzage legt. Vooraf aan de gemeenteraadsvergadering op donderdag 1 juni zal de petitie Stop Brouwerseiland, die inmiddels door bijna 19.000 personen getekend is, aangeboden worden aan de voorzitter van de gemeenteraad en aan alle raadsleden. Eind juni zal de gemeenteraad een beslissing nemen over het wel of niet wijzigen van het bestemmingsplan voor de aanleg van Brouwerseiland. Dit zal behandeld worden in de commissie Openbare Ruimte op maandagavond 12 juni en uiteindelijk zal in de gemeenteraad van 29 juni de beslissing vallen. De voorbereidingen in de fracties zullen in volle gang zijn en daarom is besloten om op 1 juni de petitie aan te bieden voor aanvang van die raadsvergadering, te weten om 19.20 uur.

,,Aan alle aanwezigen op 1 juni wordt gevraagd om op een ludieke manier de verbondenheid met de locatie te tonen: Breng dus je strandlaken, je surfplank, je strandstoel, je zeilkleding , je visspullen, je kano en andere attributen mee om voor het gemeentehuis één grote recreatieplek te maken. Verzamelen om 19.00 uur," zo roepen de tegenstanders van Brouwerseiland.

Meer nieuws