Seizoenstoetje Duiveland snel bedorven

Oostkapelle heeft Duiveland de lust op een aantrekkelijke return bijna helemaal ontnomen in het eerste nacompetitieduel voor een plaats in de tweede klasse. De 0-5 staat immers als een huis.

Los van de snelle 0-2-voorsprong (na zestien minuten) en het gegeven dat Duiveland volgens trainer Anne Smit en aanvoerder Robbert de Bruine de eerste drie doelpunten weggaf, mist de trainer vooral de spirit. ,,Dat konden wij op de ene of andere manier niet opbrengen. We moesten improviseren”, doelde hij op de afwezigheid van maar weer eens enkele spelers wat een het hele seizoen al het geval is. ,,Maar dan kan je toch wat verwachten en dat heb ik vanmiddag iet gezien. Ik heb geen overtuiging in de duels gezien en niet de wil om de wedstrijd te winnen. Je mist natuurlijk een paar gangmakers”, stipte Smit de afwezigheid van Rudi Koster, Luuk van Duijn en de gebroeders Zwager aan. De Bruine wist ook dat Smit nog geen enkele week zijn ideale elftal in het seizoen 2016/2017 heeft kunnen opstellen en wekelijks een ander team tussen de lijnen moet brengen. Dat heeft dan wel zijn weerslag in een beslissende wedstrijd als tegen Oostkapele. ,,Waren het zenuwen of zo? Ze brachten niet wat ze wel kunnen brengen. Dan mis je wel de ervaring.” Smit: ,,Rudi, Ronald en Marcel kunnen de beuk erin gooien. Dat is een groot verschil vanmiddag. We hebben het dit seizoen goed gedaan, maar dit was een aanfluiting van onze kant. We hebben het makkelijk weggegeven”. Met ‘goed gedaan’ legde de oefenmeester zich min of meer al neer bij de uitschakeling in de nacompetitie. Want een 5-0-acherstand goed maken, wie gelooft daar op het Oostersportpark in? De Bruine: ,,Het wordt alles of niets en we zijn iets meer compleet. Maar normaal gesproken komen we daar niet door.” Dat Duiveland pas in de 29e minuut een corner kreeg, typeert inderdaad wel de door Smit beschreven houding van zijn ploeg. Toen stond het al 0-2 (hard ingeschoten vrije trap en een rebound na een strafschop). In de 45e minuut tilde Oostkapelle de marge naar drie. Na rust hoefde Oostkapelle niet zo nodig meer en Duiveland mocht in zekere mate haar gang gaan. ,,In de tweede helft zetten we het om en kwamen er wel mogelijkheden", vond Smit, die ook zag dat een goede eindpass steeds ontbrak. Dientengevolge werd er door de thuisploeg slechts eenmaal tussen paal en lat geschoten. In het slot van de wedstrijd gooide Oostkapelle nog wat meer zout in de Oosterlandse wonden: 0-4 in de 84e minuut en 0-5 een paar seconden voor het verstrijken van de negentig minuten. Luttele seconden later vond de leidsman het welletjes. Hij snapte ook wel dat Duiveland geen trek had in blessuretijd.