Bonnenregen bij controle milieustraat Zierikzee
Bonnenregen bij controle milieustraat Zierikzee

Bonnenregen bij controle milieustraat Zierikzee

Algemeen

Zaterdag hebben opsporingsambtenaren van politie en gemeente 150 particuliere auto's met aanhangwagen en 50 bedrijfsauto's gecontroleerd.

De controles vonden plaats bij de milieustraat aan de Deltaweg. De agenten controleerden de rijbewijsgegevens en de aanhangwagens. Door de buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente werd gecontroleerd op het bedrijfsmatig aanbieden van afval, het aanbieden van asbest en het aanbieden door particulieren van buiten de provincie Zeeland.

Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs met de E-categorie (rijden zonder E achter B); Er werden vier processen-verbaal uitgedeeld voor overbelading van de maximummassa van de aanhangwagen; Een bestuurder kreeg een bekeuring voor een onjuiste bevestiging van de hulpkoppeling; Drie bekeuringen werden uitgeschreven voor defecte verlichting, waarbij een aanhangwagen helemaal niet met de auto verbonden was; Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor uitstekende scherpe lading; Tot slot werd een bekeuring uitgedeeld aan een bestuurder omdat de geldigheid van het rijbewijs was verlopen.

Een persoon kreeg een proces-verbaal voor het foutief aanbieden van bedrijfsafval. De opsporingsambtenaren van de gemeente moeten nog tien nadere onderzoeken instellen naar de herkomst van bedrijfsafval.

Meer nieuws