Volleybalsters Forza onderuit in vijfsetter tegen Volley2B (update)

Van tevoren had Forza-coach Hennie van Liere voor een 3-2-nederlaag tegen de nummer drie van de promotieklasse A getekend, achteraf had er tegen Volley2B mogelijk meer in gezeten.

,,Als wij niet meer fouten gingen maken", voegt de trainer van volleybalvrouwen er aan toe. ,,Het grootste euvel zat toch weer in de passing wat ons weer gelijk een grote achterstand." In de derde set kwam Forza knap terug van een 15-5-achterstand tot 20-18, maar toch bleek het team niet in staat door te drukken. In de vierde set stapelde Forza fout op fout en in het beslissende bedrijf deed een serviceserie van de thuisploeg de Schouwse formatie de das om. De setstanden waren derhalve 24-26 21-25 25-20 25-14 15-10. De volleybalmannen van Forza wonnen hun uitwedstrijd met 2-3 (25-11 21-25 23-25 25-21 12-15). In de eerste set Forza tegen VC Volt weg geserveerd en in de tweede set had de ploeg van Tonie van Breda steeds drie punten voorsprong, genoeg om de setwinst binnen te halen. In de derde set eenzelfde spelbeeld. ,,De pass was onder controle en scorend deden we wat we moesten doen", aldus Forza-speler Valentijn Luijk. In het vierde bedrijf kwam halverwege de klad erin en in de vijfde set zorgde Paul Kleinepier er voor dat Forza de wedstrijd kon gaan beslissen. Met zijn service en een aantal scorende aanvallen werd het gat geslagen.