Van de Broeke en Wisse winnen 'halve' Trail by the Sea

De halve marathon XXL van Trail by the Sea is gewonnen door Tim van de Broeke en Anjolie Wisse-Engels.

De atleet uit Vlissingen legde de ruim 24 kilometer af in 1.41,58 uur en was hiermee wederom succesvol tijdens een trail op Schouwen-Duiveland. In november won Van de Broeke (foto) een wedstrijd met start en finish in een toen kletsnat Burgh-Haamstede. Het gegeven dat er weer een halve trail, deze keer met start en finish in Renesse, werd gehouden, had te maken met de interesse van de atleten. Aanvankelijk stond voor vandaag 'slechts' de hele marathon op het programma, maar organisator Sportpromotion Zeeland merkte in de aanloop naar de trail dat er steeds belangstelling, zo'n vijfhonderd man, kwam voor de halve, waar weer een mooi parcours voor was uitgestippeld. Wisse-Engels (foto) won zondag haar wedstrijd in 1.54,01. Net als Van de Broeke had de Middelburgse een ruime voorsprong op de concurrentie. De hele afstand werd een prooi voor Tim Pleijte uit Vlissingen in ruim 2,49 uur. Hiermee bleef hij plaatsgenoot Wim Adan zo'n twee minuten voor. Leonie Ton, lid van Delta Sport, was bij de vrouwen de beste nadat ze in de afgelopen edities tweemaal als tweede over de streep was gekomen.