Doek valt voor Brilmuseum Haamstede
Doek valt voor Brilmuseum Haamstede

Doek valt voor Brilmuseum Haamstede

Algemeen

Het doek valt voor het Brilmuseum in Burgh-Haamstede.

Na ruim tien jaar hakt eigenaar-verzamelaar Henk Bergmans de knoop door. Zonder subsidie is het niet vol te houden, zo laat hij weten.

,,Dit jaar verzamel ik vijftig jaar antieke optiek. Het museum heb ik tien jaar open gehad en heb er nog een jaar bij geboekt om de collectie elders (nationaal of internationaal) onder te brengen. Maar per 1 september is het helaas afgelopen. Er loopt echter nog wel een aantal verzoeken om een ‘prominente bril toe te voegen,” laat hij weten.

,,Het is geweldig geweest om alle complimenten in ontvangst te nemen en de reacties te lezen in het gastenboek. Vaak ook vergezeld van de opmerking ‘zo iets unieks, dit mag gewoon niet verloren gaan, maar het museum zit verkeerd, dit moet naar de Randstad’.

Het is volgens hem voor privépersonen niet meer mogelijk dergelijke initiatieven in stand te houden zonder subsidie. De kosten worden te hoog en de verliezen lopen elk jaar in de duizenden. Bergmans heeft tevergeefs geprobeerd om geld te krijgen voor zijn museum. Het Brilmuseum deelt niet mee in de subsidiepot van de gemeente. Op 1 september van dit jaar sluit het museum dus haar deuren. Op de foto een van de jongste aanwinsten. een bril van dame Vera Lynn.

Meer nieuws