Gevalletje' van kastje naar de muur
Gevalletje' van kastje naar de muur

Gevalletje' van kastje naar de muur

Algemeen

Een buurtbewoner in de Zierikzeese wijk Malta wordt in haar poging de buurt veiliger te krijgen van het kastje naar de muur gestuurd.

Het lijkt de vrouw een goed plan om de brandgangen in de wijk te gaan verlichten. De wijk wordt geteisterd door een serie woninginbraken, waarbij het vooralsnog niet lukt de daders in de kraag te vatten. Een bericht naar woningbouwcorporatie Zeeuwland met het verzoek de brandgangen te verlichten leverde het volgende antwoord op: ,,We begrijpen uw verzoek heel goed gezien de inbraken. Echter dit verzoek kunt u via de gemeente doen. Heb navraag gedaan voor u bij de collega’s en de verlichting voor deze plekken valt niet onder Zeeuwland." Einde citaat.

Dus op naar de gemeente, die haar het volgende laat weten:,,De brandgangen in Malta zijn eigendom van Zeeuwland. Zij zijn hier voor verantwoordelijk. De gemeente verlicht brandgangen welke we in eigendom hebben niet." Einde citaat.

De reactie van Zeeuwland ontlokte vervolgens bij de gemeente de volgende reactie: ,,Die discussie hebben we al vaker met Zeeuwland gehad. Daar beginnen we niet meer aan. Ik zal ze helpen herinneren aan onze gezamenlijke werkzaamheden in Poortambacht en wie daar de brandpaden heeft gedaan. Dat was Zeeuwland." einde discussie voor dit moment.

Meer nieuws