Geld voor watersnoodmuseum voor expositie

Algemeen

De Minister van OCW, Jet Bussemaker, overhandigde vanmorgen aan Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum, de eerste toekenning vanuit het de subsidieregeling ‘Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria’ voor de nieuwe expositie “Jakarta, de mensen achter de zeemuur”.

Het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria is een nieuw instrument waarmee de kunst- en cultuursector een minimum honorarium voor kunstenaars wil garanderen. Musea en andere kunstinstellingen hebben vanmorgen in Den Haag een convenant ondertekend om zich aan die doelstelling te committeren. Het Mondriaan Fonds is verantwoordelijk voor de uitvoering van de subsidieregeling. Uit handen van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Jet Bussemaker, ontving het Watersnoodmuseum deze morgen in kunstencentrum Stroom in Den Haag symbolisch de eerste toekenning. Directeur van het Watersnoodmuseum Siemco Louwerse toonde zich verheugd met de bijdrage, en ook met de snelheid waarmee de aanvraag werd behandeld: ,,Het gaat sneller dan bij de Belastingdienst, en de uitkomst is nog leuker ook” Met de bijdrage van € 4.250 kan het Watersnoodmuseum de nieuwe wisselexpositie “Jakarta, de mensen achter de zeemuur” realiseren én is fotografe Cynthia Boll verzekerd van een reëel honorarium.

De foto-expositie is vanaf 22 maart (Wereld Waterdag) gedurende een jaar te zien in het Watersnoodmuseum. Aan de hand van de indrukwekkende foto’s van Cynthia Boll worden de verhalen verteld van 4 ‘gewone’ inwoners van Jakarta en van hun strijd tegen het water. Daarmee sluit de tentoonstelling aan bij wat de rode draad van het museum: de verhalen van mensen over water. De opening van de tentoonstelling op 22 maart wordt verricht door de Indonesische ambassadeur in Nederland, Mr. Puja. De opening vormt tevens de eerste in een reeks van drie activiteiten in het kader van de Indonesië-maand, waarbij in het Watersnoodmuseum wordt stilgestaan bij de waterproblematiek in Jakarta en bij de verhalen die daaruit voortkomen.

Meer nieuws