Prettige middag Bruse Boys dankzij zichzelf en rode lantaarndrager
Prettige middag Bruse Boys dankzij zichzelf en rode lantaarndrager

Prettige middag Bruse Boys dankzij zichzelf en rode lantaarndrager

Algemeen

Bruse Boys komt er met de week rianter voor te staan in de strijd om het kampioenschap van de tweede klasse E. De koploper maakte tegen SSV'65 voor rust het verschil en kreeg na negentig minuten een prettige boodschap uit Middelburg.

De ploeg van de Goese oefenmeester Marco Groeneveld legde zijn oude ploeg in zijn 'achtertuin' in de eerste helft over de knie. Mats Willemse was maar weer eens belangrijk met twee goals. Na het laatste fluitsignaal bleek ook nog eens dat Klundert zich weer had verslikt en nog wel in Dauwendaele, de rode lantaarndrager uit Middelburg. Hierdoor heeft Klundert zeven verliespunten meer dan Bruse Boys. Axel staat er met zes verliespunten meer 'iets beter' voor. Hoewel de zege op sportpark Het Schenge dikverdiend was, kwam Bruse Boys in het begin goed weg. Doelman Bruse Boys Mark Giljam maakte in de ogen van de leidsman geen overtreding (zie filmpje op website PZC) in zijn zestienmetergebied. Groeneveld wond er maar eens geen doekjes om: ,,Hij had 'm kunnen geven. Eerlijk is eerlijk". Hierna kwam Bruse Boys snel op 0-1 en waren de kaarten volgens Groeneveld geschud. De trainer zag in de hele wedstrijd een gedreven Bruse Boys met een goede mentaliteit. In de vierde klasse B deed ZSC'62 wel wat wordt geacht tegen een rode lantaarndrager: winnen. Het arme Cadzand werd met een 1-6-nederlaag niet veel gespaard door de Scharendijkenaren. ,,Het was inderdaad een eenvoudige middag", zag ZSC'62-trainer John Tahapary. ,,Na rust was de drang om te scoren eraf." In dezelfde afdeling verloor WIK'57 de subtopper van Wemeldinge met 0-1. WIK'57-coach Jos Wesdorp was teleurgesteld. ,,We hebben zeker de kansen gehad, maar zijn niet effectief geweest in de 'zestien'. FC De Westhoek blijft in de vierde klasse A een stabiele middenmoter en heeft met een 2-1-zege op Hoedekenskerke de vijfde plaats stevig in handen. Het was zeker geen benauwde overwinning, vond FC De Westhoek-coach Steven Seedo. ,,Het had 4-1 of meer moeten zijn. Alleen ons wekelijks probleem: meer balbezit, sterker zijn dan je tegenstander, alleen de kansen die je creëert niet afmaken. Het was het een terechte overwinning." Een trapje hoger pakte SKNWK een punt van WHS, de ploeg van trainer Edwin Kriens uit Renesse. ,,Over de hele wedstrijd gezien niet eens onverdiende", concludeerde coach Perry Snoep namens de Nieuwerkerkers. ,,We hebben er hard voor gewerkt." Toch was er de 'angst' voor een nog een tegentreffer. ,,Daarentegen hadden wij het een paar keer in de counter beter uit moeten spelen."

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse C: MZC'11-LRC 0-3

Tweede klasse E: SSV'65-Bruse Boys 0-3 (0-1 Domenique van den Berge (op de foto rechts), 0-2 en 0-3 Mats Willemse)

Derde klasse B: Duiveland-DIA 1-1 (1-0 Stefan de Bruijne) WHS-SKNWK 1-1 (1-1 Machiel Schot)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-Hoedekenskerke 2-1 (1-1 en 2-1 Mark de Feiter)

Vierde klasse B: Cadzand-ZSC'62 1-6 (0-1 Bilal Alashkar, 0-2 Nicky van der Velden, 0-3 Robin Provoost, 0-4 Mark Provoost,0-5 Gerard Verhoek. 1-6 Robin Provoost) WIK'57-Wemeldinge 0-1

ZONDAGVOETBAL RESERVES Vijfde klasse: Fios-DZC'09 5-0 Zesde klasse: Ouwerkerk-Hansweertse Boys 2 5-1 (Mark Bleiji 2, Dion de Jonge 2, Eling Syswerda) (foto Dirk van Wolferen)

Meer nieuws