Passion' door straten van Zierikzee

Algemeen

Honderden leerlingen van de protestants-christelijke basisscholen van Radar gaan donderdag 13 april (Witte donderdag) hun eigen versie van de ‘Passion’ spelen in Zierikzee. Het idee ontstond eerder dit jaar binnen de school. Volgens Debora de Bruijne van Radar wordt er achter de schermen hard gewerkt om het project van de grond te krijgen. Radar telt zes scholen op het eiland. Leerlingen gaan op de 13e april op school aan de slag met het paasthema. ’s Avonds verzamelen ze zich in kerken in Zierikzee, waarna ze tegelijkertijd vanuit allerlei richtingen richting het kerkplein van de Nieuwe kerk zullen lopen. Belangstellenden mogen zich aansluiten.

Volgens Debora de Bruijne krijgen de kinderen een spiegelverhaal. Ze zullen een verhaal verbeelden, dat de essentie van Pasen (de wederopstanding na de kruisiging op Goede Vrijdag). Anders dan bekend van televisie zullen de kinderen dus niet met een kruis door de stad gaan. ,,Maar natuurlijk komt het Paasverhaal wel ter sprake bij de kinderen.”

Radar telt 550 kinderen. Samen met de ouders zullen zij 13 april dus een imposant project van de grond tillen. Nog niet alles is rond, maar binnen Radar is de verwachting dat het zeker door zal gaan. Ook wordt er aan passende muziek gewerkt.

Meer nieuws