Michiel Romeyn kiest in fiZi
Michiel Romeyn kiest in fiZi

Michiel Romeyn kiest in fiZi

Algemeen

De tweede gast in de serie ‘De keuze van…’ in Filmtheater fiZi in Zierikzee zondagmiddag 12 februari is de bekende acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn.

Op zijn verzoek wordt dan de film ‘Wilde Mossels’ vertoond van de Zeeuwse regisseur Eric de Bruyn. In een gesprek voorafgaand aan de film zal Romeyn die keuze motiveren. Het programma begint om 14.30 uur. Michiel Romeyn vertoeft met regelmaat in zijn tweede woning in Zonnemaire. Hij verwierf grote bekendheid met het absurdistische VPRO-programma ‘Jiskefet’van 1990 tot 2005. Samen met Herman Koch en Kees Prins maakte Romeyn daarmee televisie die tot het collectief geheugen is gaan behoren. Hij onderscheidde zich daarin onder meer als het personage Storm in de kantoorserie ‘Debiteuren Crediteuren’ en als de quasi-Afrikaan Oboema, ‘de witte neger uit Amsterdam-Oost’. Romeyn was ook te zien in series als Taxi, In voor- en tegenspoed, Hoeksteen & Groenstrook en in films als Orionnevel, Afblijven, Alles is Liefde, Mijn opa de bankrover en in de vorige week uitgekomen film ‘Ron Goossens – lowbudget stuntman’.

Volgens Romeyn zal de film ‘Wilde Mossels’ wellicht bij ‘iedereen op Schouwen-Duiveland’ wel bekend zijn, maar moet het vooral een verrassing zijn om deze film nogmaals te zien in de recent uitgekomen gerestaureerde en gedigitaliseerde versie. Het verhaal speelt zich af in deze regio en gaat over het verlangen jezelf los te maken uit de zuigende klei hier op het platteland en het grootse en meeslepende leven elders te gaan zoeken. In het gesprek vooraf gaand, vertelt Romeyn niet alleen over zijn keuze voor ‘Wilde Mossels’ maar ook over zijn fascinatie voor films in het algemeen. Het gesprek met hem wordt gevoerd door Ali Pankow.

Meer nieuws