Zuidhoek gaat samenwerken met Gaverland

Algemeen

De Zuidhoek gaat met de wasserij samenwerken met Gaverland. Als gevolg van de Participatiewet is De Zuidhoek bezig met een verandering naar een mensontwikkelbedrijf. De doelstelling is daarbij nadrukkelijk arbeidsontwikkeling om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. De wasserij is een activiteit voor arbeidsontwikkeling voor deze doelgroep. Zij kunnen leerwerkervaring opdoen in alle facetten van het werk.

Voor het toekomstbestendig maken van de wasserij van De Zuidhoek is De Zuidhoek op zoek gegaan naar een regulier bedrijf dat ervaring heeft met het werken met mensen die een afstand tot arbeidsmarkt hebben. Voor de continuering van de wasserij wenste De Zuidhoek de kwaliteit van haar wasserij te verbeteren en te optimaliseren, hetgeen essentieel is voor het voortbestaan van de wasserij zodat werkgelegenheid en arbeidsontwikkeling gewaarborgd zijn.

In Gaverland is een bedrijf gevonden waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk uitgangspunt is. Gaverland heeft al ervaring in haar wasserijen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer nieuws