Logo wereldregio.nl
Oosterlander voert actie voor veilige N59
Oosterlander voert actie voor veilige N59

Oosterlander voert actie voor veilige N59

Wat Theun de Boed uit Oosterland betreft wordt het hoog tijd dat de N59 tussen Bruinisse en Hellegatsplein veiliger wordt.

Hij is op petities24.com een actie gestart en hoopt op veel respons.

De nu 29-jarige De Boed was elf jaar geleden betrokken bij een fataal ongeval, waarbij zijn vader en een andere weggebruiker kwamen te overlijden. En iedere keer als er zich weer een ongeval voordoet, gaat het als een schik door zijn lijf. Met een petitie wil hij de politieke druk opvoeren.

Gemeenten, provincies en andere overheden willen de weg verbeteren, maar de minister heeft het laatste woord. En volgens De Boed staat er nu pas in 2023 verbeteren op stapel. Te laat wat hem betreft. ,,Mensen zeggen wel dat het vooral de weggebruikers zelf zijn die fouten maken. Appen, hoge snelheid of inhalen. Maar daar verander je niets aan.”

Dus moet de weg veiliger. De snelheid misschien wat naar beneden, maar vooral een middenberm, zodat inhalen niet meer kan. Voor het deel tussen Oude Tonge en Hellegatsplein is gevaarlijk, maar ook richting Bruinisse ligt het gevaar op de loer. De petitie heet ‘N59 moet zo snel mogelik veiliger worden.